10 eenvoudige en smaakvolle camping barbecue recepten
De geur van houtskool, het gepruttel van sissend vlees en de zwoele avondlucht zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is tijd om de camping barbecue aan te steken en te genieten van de lange avonden. Waar je ook staat met je tent, camper of caravan. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde gerechten of lange voorbereidingstijden. Barbecueën is juist een gemakkelijke manier om samen met vrienden en familie te genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap. In deze blog vind je de 10 lekkerste recepten voor op de camping barbecue om optimaal te genieten van de vakantiesfeer. Dus pak je tang, haal je favoriete marinades en sauzen tevoorschijn, en laten we gaan grillen!
Gegrilde kipspiesjes met groenten – 4 personen
Ingrediënten
- 4 kipfilets, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in partjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Rijg de kip, courgette, paprika en rode ui om en om aan de spiesjes.
- Meng in een kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper door elkaar.
- Bestrijk de kipspiesjes met het oliemengsel.
- Leg de kipspiesjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Aardappelpakketjes met kruidenboter – 4 personen
Ingrediënten
- 4 grote aardappels, in plakjes
- 1 ui, in ringen
- 2 eetlepels kruidenboter
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Leg de plakjes aardappel en ui op een stuk aluminiumfolie.
- Verdeel de kruidenboter over de aardappels en uien.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de barbecue.
- Grill de aardappelpakketjes in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Garnalenspiesjes met citroen en knoflook – 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kop olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 grote citroen, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de garnalen toe en laat ze minimaal 15 minuten marineren.
- Rijg de garnalen aan de houten spiesjes, afgewisseld met plakjes citroen.
- Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze gedurende 2-3 minuten per kant, of totdat de garnalen roze en gaar zijn.
- Serveer de garnalenspiesjes direct, eventueel met extra partjes citroen en een salade als bijgerecht.