• Activiteiten

10 eenvoudige en smaakvolle camping barbecue recepten

De geur van houtskool, het gepruttel van sissend vlees en de zwoele avondlucht zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is tijd om de camping barbecue aan te steken en te genieten van de lange avonden. Waar je ook staat met je tent, camper of caravan. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde gerechten of lange voorbereidingstijden. Barbecueën is juist een gemakkelijke manier om samen met vrienden en familie te genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap. In deze blog vind je de 10 lekkerste recepten voor op de camping barbecue om optimaal te genieten van de vakantiesfeer. Dus pak je tang, haal je favoriete marinades en sauzen tevoorschijn, en laten we gaan grillen!

Gegrilde kipspiesjes met groenten – 4 personen
Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Rijg de kip, courgette, paprika en rode ui om en om aan de spiesjes.
  2. Meng in een kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper door elkaar.
  3. Bestrijk de kipspiesjes met het oliemengsel.
  4. Leg de kipspiesjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Aardappelpakketjes met kruidenboter – 4 personen
Ingrediënten:

  • 4 grote aardappels, in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Leg de plakjes aardappel en ui op een stuk aluminiumfolie.
  2. Verdeel de kruidenboter over de aardappels en uien.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de barbecue.
  5. Grill de aardappelpakketjes in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Garnalenspiesjes met citroen en knoflook – 4 personen
Ingrediënten:

  • 500 gram grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kop olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 grote citroen, in plakjes gesneden

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de garnalen toe en laat ze minimaal 15 minuten marineren.
  2. Rijg de garnalen aan de houten spiesjes, afgewisseld met plakjes citroen.
  3. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze gedurende 2-3 minuten per kant, of totdat de garnalen roze en gaar zijn.
  4. Serveer de garnalenspiesjes direct, eventueel met extra partjes citroen en een salade als bijgerecht.

Pasta met pesto en gegrilde groenten – 4 personen
Ingrediënten:

  • 400 gram pasta
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels groene pesto

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng in een kom de courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika, olijfolie, zout en peper door elkaar.
  3. Leg de groenten op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  4. Giet de pasta af en meng met de pesto.
  5. Voeg de gegrilde groenten toe en meng door elkaar.

Wraps met gehakt en groenten – 4 personen
Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 wraps
  • 1 krop sla, fijngesneden
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • Zure room

Bereidingswijze:

  1. Bak het gehakt in een pan tot het bruin is.
  2. Voeg de ui, paprika, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak het geheel nog 5 minuten.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg de sla, avocado en tomaat op de wraps.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps.
  6. Voeg een lepel zure room toe en rol de wraps op.

Gegrilde zalm met groenten – 4 personen
Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de courgette, gele paprika, rode ui, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper door elkaar.
  2. Leg de zalmfilets op de barbecue en grill ze in ongeveer 5-7 minuten gaar.
  3. Voeg de groenten toe aan de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  4. Serveer de zalmfilets met de gegrilde groenten.

Gepofte zoete aardappels met kruidenboter en geroosterde kikkererwten – 4 personen
Ingrediënten:

  • 4 zoete aardappels
  • 1/4 kopje boter, gesmolten
  • 1/4 kopje fijngehakte peterselie
  • 1/4 kopje fijngehakte bieslook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Was de zoete aardappels goed. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Pof ze ongeveer 45-50 minuten, tot ze zacht zijn.
  2. Meng de gesmolten boter, peterselie, bieslook, zout en peper om de kruidenboter te maken. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen.
  3. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog. Meng ze met paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en olijfolie.
  4. Leg de kikkererwten op een grillpan en gril ze ongeveer 10-15 minuten, tot ze knapperig zijn.
  5. Serveer de gepofte zoete aardappels met de kruidenboter en geroosterde

Vegetarische groentespiesjes – 4 personen
Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Rijg de courgette, aubergine, rode paprika, gele paprika en rode ui om en om aan de spiesjes.
  2. Meng in een kom de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper door elkaar.
  3. Bestrijk de groentespiesjes met het oliemengsel.
  4. Leg de groentespiesjes op de barbecue en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Gegrilde groentesalade met feta – 2 á 3 personen
Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine, in dikke plakken gesneden
  • 1 rode ui, in parten gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • handvol verse muntblaadjes, grof gehakt
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Doe alle groenten in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.
  2. Rijg de groenten aan spiesjes.
  3. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze ongeveer 10-12 minuten, totdat de groenten zacht zijn en grillstrepen hebben.
  4. Haal de spiesjes van de barbecue en leg ze op een serveerschaal.
  5. Verkruimel de feta over de groentespiesjes en strooi de munt er overheen.
  6. Besprenkel met het citroensap en serveer direct.

Hamburger met krokante ui en spek – 4 personen
Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 plakjes bacon
  • 1 ui, in dunne ringen gesneden
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met zout en peper naar smaak en maak er 4 burgers van.
  2. Meng de bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom en haal de uienringen door het bloemmengsel totdat ze goed bedekt zijn.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen goudbruin en krokant. Leg de uienringen op een stuk keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
  4. Bak de bacon in dezelfde pan tot ze krokant zijn. Leg de bacon ook op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
  5. Verhit de barbecue of grillpan op hoog vuur.
  6. Grill de hamburgers totdat ze gaar zijn, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  7. Leg op elk broodje een plakje cheddar kaas, een hamburger, een plakje bacon en krokante uienringen.
  8. Serveer de hamburgers meteen en geniet van deze heerlijke combinatie van smaken!

Met deze complete gerechten kan je heerlijk buiten koken op de camping barbecue. De gerechten zijn makkelijk te maken en staat er voor iedereen wel wat tussen. Geniet van het buitenleven en eet smakelijk!

Meer lezen? Bekijk al onze blogs!

Wat vond je van dit artikel?