Gedekte tafel voor 4x4 jeep
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Aan tafel

21 december 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Aan tafel!

Misschien vind je het thuis heerlijk om de sterren van de hemel te koken, op de camping heb je hier vaak geen zin in. Je wilt de boel liever alweer opgeruimd hebben als de sterren zich ‘s avonds laten zien. Bovendien hebben de kinderen het geduld niet om (lang) aan tafel te zitten want de buurjongens verwachten ze alweer op het voetbalveld. Kortom, op vakantie willen jullie wel lekker en gezond eten, maar het hoeft niet te uitgebreid. Een gezellig momentje voor het hele gezin, zonder al teveel poespas. Wij geven je een aantal tips waarmee je het jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk maakt.

1. Vele handen maken licht werk!

Op hout koken in de buitenlucht, het is elke keer weer genieten. Maar tegelijkertijd koken, je kinderen managen en de boel ook nog een beetje netjes houden, vergt wel een beetje organisatie. Onze tip: zet je kinderen in om hout te sprokkelen. Ben jij ze even kwijt, terwijl zij plezier hebben in het bos! En komt dat even goed uit: er zijn allerlei kooktoestellen en branders die perfect op sprokkelhout werken.

Bijvoorbeeld de Campstove 2+ van BioLite, die werkt op takjes, dennenappels en wood pellets. Je hebt niet veel nodig om volop te kunnen koken en braden. Door hitte van het vuur om te zetten in bruikbare elektriciteit, kun je met deze brander ook je telefoon, verlichting of andere gadgets opladen terwijl je de maaltijd bereidt. Ideaal! Tip voor na het eten: marshmallows bij het vuurtje! Kunnen de kinderen ook gemakkelijk zelf doen.

2. Houd je kookopties open

Of jullie kinderen nu allemaal wat anders willen, je ineens extra bezoek krijgen of de buren hun kliekjes aan jullie overdragen, het is handig om met je kookkunsten alle kanten op te kunnen. Gelukkig bestaan er multifunctionele kookstellen en barbecues waarmee je mogelijkheden eindeloos zijn.
Bekijk bijvoorbeeld deze Cadac Safari Chef 30 LP eens. Dit is een ultieme bak- en braadmachine met wel 4 verschillende kookoppervlakten, waaronder een bbq-rooster, bakplaat en deksel/braadpan. En hij is ook nog eens superlicht en eenvoudig te dragen! Voel je meer voor een grotere skottelbraai, dan is de Carri Cheft 50 BBQ / Skottelbraai wel wat voor je. Daar bereid je echt alles op. Jaaa, dus ook pizza’s met de speciale pizzasteen! Wedden dat de kinderen dan wel stil kunnen zitten? En als je deze lekker grote Paellapan van Cadac erbij bestelt, chef je zo dat indrukwekkende Paella-recept voor het hele veldje.

3. Beleef de nostalgie van toen

De gezelligheid op de camping, elk jaar hetzelfde kleurrijke servies, de simpele maar toch heerlijke hapjes. Doet het je niet denken aan je eigen kampeeravonturen van toen je nog kind was? Je kon niet wachten om aan tafel te gaan, maar was ook snel weer verdwenen om nog even lekker buiten te spelen. En nu sta je zelf aan het roer…

De nostalgie van toen komt met de artikelen van Bonfire weer helemaal tot leven. Bekijk de Brazier Long Legs van Bonfire maar eens, want dit is koken voor gevorderden. Niet omdat koken op deze Brazier zo ingewikkeld is, integendeel, eerder omdat het zo eenvoudig is. In zijn eentje is hij namelijk slechts een vuurkorf, maar samen met zijn vriendjes vormt hij de ultieme outdoorkookset. Plaats de Bonfire Tripod met grillplaat erboven, hang de Bonfire Stew Pot eraan en het enige wat je nog nodig hebt is een goed kampvuur om de boel op te warmen.

Duik dus snel de bosjes in, graaf een paar truffels uit, trek wat bruine bonen met tomatensaus uit de struiken en garneer de boel af met een tros wilde bladspinazie. Vinden de kleintjes het te exotisch? Dan zorg je met de Popcornmaker van Kikkerland voor een kindvriendelijk alternatief.

Eet smakelijk!

Ontdek hier onze originele cadeautips voor buitenkoks!

Wat vond je van dit artikel?