Paaseieren
  • Inspiratie

Als je het paashaasje bent

21 maart 2023 · Aangepast op 10 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Als je het paashaasje bent

Koud…’, je zet een stap richting de bloembak, ‘warmer’ en ja hoor! ‘Heet!’ Daar blinkt een goud chocoladehaasje in een tulp! Met Pasen kun je altijd op avontuur. In de tuin van opa en oma, in het bos, bij een paasvuur of gewoon thuis. Je hoeft niet jong te zijn voor deze avonturen, maak van Pasen een feest voor jong en oud. Wij geven je tips om er thuis een top dag van te maken met elkaar.

Paasbest, Paasbinnen

Slecht weer? Ga met Pasen niet gewoon aan de keukentafel en een gekookt eitje zitten eten. Maak het paasontbijt bijzonder! Probeer een nieuw recept (gevulde eieren? Zelf gemaakte paasstol?), een bijzondere koffie of zelf-geperst sapje en ga uitgebreid tafelen. Dat kan natuurlijk aan een mooi gedekte paas-tafel – inclusief paastak, mooi servies, servetjes en noem maar op – maar dat hoeft niet. Picknick op de grond van de woonkamer, in een zelf gebouwde tent op zolder of ontbijt op bed. Dat is toch veel leuker!

Na het ontbijt is Pasen nog maar net begonnen. Tijd voor de volgende traditie: eieren verstoppen! In een laars, het laatje van de wasmachine, de brievenbus of tussen de planten (tip van de ervaringsdeskundige: wel even tellen hoeveel eieren je terug moet vinden). Of laat iedereen in zijn of haar eigen kamer eieren verstoppen die de rest mag zoeken. En vervolgens mag je je (chocolade)eieren opeten tijdens een spelletje. Potje gewonnen = eitje eten!

Op het balkon

Heb je een balkon? Mooi. Dit wordt een paasparadijs! Paastakken neerzetten en alles versieren (kuikentjes aan je stoelen en je konijnenpantoffels aan). Hier gaat het gebeuren. Koelbox erbij, verse jus erin. En dat paasontbijt? Dat eet je hier niet alleen, dat máák je hier. Gaspitje op tafel en voor je het weet, zit je heerlijk aan een gebakken eitje.

Een balkon leent zich ook perfect voor paasspelletjes. Natuurlijk kan je hier eieren verstoppen, maar misschien is het nog wel leuker om een wedstrijdje ei-drop te houden: ieder een rauw ei, en dan een soort harnas bouwen met wc-rollen, rietjes en karton. Van het balkon laten vallen en degene van wie het ei heel blijft, wint! Wel even ‘VAN ONDEREN!’ roepen, hè?

In de tuin

Hebben jullie nog steeds geen tent gebouwd? Doe het dan voor Pasen! Leuk voor het paasontbijt en om bord- of kaartspellen in te spelen. Je hebt alleen wat lakens, stokken, touw en knijpers nodig (of gewoon een kant-en-klaar model). En die paastak? Die staat gewoon al in je tuin. Versier een boom of struik en verstop zoals altijd de eieren. Mag het wat uitdagender? Zet letters op de eieren waar een woord van gemaakt moet worden, of verstop 2 kleuren eieren en maak 2 teams die zo snel mogelijk alle eieren van hun kleur moeten vinden. Daarna lekker de BBQ aan en aan het einde van de dag een eigen paasvuur in de houtkachel of vuurkorf.

Oost, west, thuis (paas) best

Wat vond je van dit artikel?