Zwarte Teva sandalen
  • Inspiratie
  • Merken

Avontuur vind je overal met Teva

20 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Avontuur vind je overal met Teva’s bucketlist

Veel buitenliefhebbers hebben er wel één: een bucketlist. Een persoonlijk wensenlijstje vol avontuurlijke must-do’s, zoals het beklimmen van de Machu Picchu in Peru, bungeejumpen in Nieuw-Zeeland of de ‘big 5’ spotten in Zuid-Afrika. Er is niets mis met zo’n lijstje, maar toch willen we je ook uitdagen om op zoek te gaan naar het ‘kleine avontuur’. Het gaat hier niet om de gekste of wildste plannen, maar veel meer om spontane avonturen die je overal om je heen vindt. Juist deze belevenissen worden vaak de mooiste herinneringen. Samen met het sandalenmerk Teva maakten we ter inspiratie voor jou een korte bucketlist met ‘kleine’ avonturen en vertellen we je gelijk welke sandalen het best passen bij de verschillende items.

1. Vind een verbluffend uitzicht

Bij een verbluffend uitzicht denk je misschien aan een hoge berg in de Alpen waar je naar uren klimmen bovenop staat en kilometers ver uitkijkt over de witte bergtoppen. Dit kan, maar ook dichter bij huis vind je prachtige plekken met een fantastisch uitzicht, waar je vaak geen uren voor hoeft te lopen. De timing is ook belangrijk, trek er bijvoorbeeld in de vroege avond op uit en pak een prachtige zonsondergang mee. Stevige Teva sandalen die geschikt zijn voor het nodige klim en klauterwerk zijn de Sanborn voor dames en de Terra Float Knit voor heren.

2. Kampeer in de natuur

Heb je weleens in de natuur gekampeerd? We hebben het hier niet over een camping, maar echt met je tentje ergens in het bos, op het strand of in de bergen. Koken op een kampvuurtje of een pitje, wakker worden van zingende vogels en even helemaal één zijn met de natuur. Je weet niet wat je beleeft! Let er wel op dat de regels voor ‘wildkamperen’ per land erg verschillen. In Nederland mag je alleen wildkamperen op een aantal toegewezen plekken, terwijl bijvoorbeeld in Scandinavië wildkamperen overal is toegestaan! Teva sandalen die bij dit avontuur passen zijn de Hurricane XLT Infinity voor dames of de Terra Fi4 voor heren.

3. Mooie plekken vieren

Als je reist – maar ook dichter bij huis – kom je op de mooiste plekken. Laat deze plekken niet zomaar aan je voorbijgaan, geniet van waar je bent, doe er een dansje, schrijf er een gedicht over, breng een ode of blijf er spontaan een paar daagjes plakken. Door mooie plekken op een unieke manier te vieren, verbind je er een bijzondere herinnering aan. Goede allround sandalen om altijd en overal aan te hebben zijn bijvoorbeeld de middelhoge Midform Universal voor dames of de mooie leren Original Universal Premium Leather voor heren.

4. Eet lokaal

Neem overal waar je komt een drankje en hapje uit de regio en ontdek smaken die je nog nooit proefde. Ga ook eens naar een lokale markt of koop producten bij de boer. Door dit te doen, leer je niet alleen de delicatessen uit de regio kennen, maar je ontmoet ook de mensen achter de producten. Of het nu een wijnboer in Zuid-Frankrijk is of een bio-boer 3 dorpen verderop, ze vertellen je altijd met passie over hun producten en de omgeving. Goede sandalen om de markt mee af te struinen zijn de comfortabele Terra Float2 Universal voor dames en de Sanborn Universal voor heren.

5. Huur een vervoersmiddel

Als je op reis bent is het huren van een scooter, een fiets of een bootje altijd een aanrader. Het is een garantie voor plezier en je ontdekt de mooiste verborgen plekjes die zelfs in de dikste reisgidsen niet vermeld staan. Maar ook in ons eigen land is het huren van een vervoersmiddel meer dan de moeite waard. Met een tandem over een van de Nederlandse eilanden crossen is – mede afhankelijk van wie je voorop laat zitten – spannender dan je denkt! Passende Teva sandalen bij dit avontuur: de Tirra voor dames en de Langdon Sandal voor heren.

Laat je ook inspireren door onze top 5 wandelroutes voor op je bucketlist!

Wat vond je van dit artikel?