Een vrouw tussen de bomen
  • Inspiratie

Back to nature

24 januari 2023 · Aangepast op 6 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Back to nature & basics!

Als je op vakantie bent en ergens in een prachtig ruig landschap je tent opzet, dan voel je een soort oermens ontwaken. Je wordt meer één met de natuur. Je hoofd lijkt dan vol frisse berglucht te zitten. Maar zodra je weer thuis op de bank ploft voor het volgende seizoen van Money Heist, ben je het gevoel weer kwijt. Zonde. Ga ook in je eigen natuurlijke habitat eens voor wat avontuurlijks. Ga ‘back to basics & nature’! Want die natuur is helemaal niet zo ver weg als je denkt…

Leef buiten

In je luie stoel ga je die Bear Grylls-mentaliteit niet vinden. Heb je een tuin of balkon? Ga hier meer tijd doorbrengen. Bankhangen doe je niet voor de buis, maar in je campingstoel en die kopje koffie drink je uit je thermosfles.

Tips om meer buiten te leven:

  • Buiten is het nieuwe binnen. Als het buiten een beetje comfortabel is, wil je er vanzelf vaker zijn. Een hangmat, een campingstoel, een picknicktafel… zolang je maar lekker ergens kan zitten om te genieten van het buitenzijn. Je kan zelfs een buitenvloerkleed neerleggen om er een echt thuis van te maken!
  • Doe alles buiten. De krant lezen, dat telefoontje beantwoorden, je kids voorlezen. Doe. Het. Buiten. Met een fijne BBQ kan je ook prima buiten koken!De wc is een uitzondering, maar je kan alsnog die wc-rol buiten neerzetten en iedere keer mee naar binnen nemen. Voelt toch anders.
  • Doe het anders dan binnen. Er zijn dingen die je alleen buiten kan doen. Zoals vogels-spotten en sterrenkijken. Download als beginnende vogelaar de Tuinvogels app en je kunt van start. Meer geïnteresseerd in wat er ’s nachts aan de hemel staat? Dan heb je uren plezier aan de app SkyView.

Doe duurzaam

Misschien kan je niet eigenhandig een boom gaan planten of een diersoort redden, maar er zijn genoeg manieren om vanuit je eigen huis een steentje bij te dragen.

Duurzame tips voor thuis:

  • Drink je water uit een Dopper. Dit Nederlandse bedrijf wil onze oceanen redden van wegwerpflesjes én mensen voorzien van schoon drinkwater. Good karma.
  • Gebruik wc-papier van The Good Roll. The Good Roll doneert 5% aan de bouw van toiletten en de kleurrijke rollen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier.
  • Draag jassen, vesten of rugzakken van Fjållråven. Spullen van Fjållråven moeten generaties lang meegaan, zijn gemaakt met duurzame materialen én op een duurzame manier geproduceerd. Voelt goed.

Ga helemaal ‘back to basics & nature’

De natuur geeft ons geen voorgesneden champignons en wasmiddel groeit niet aan bomen. Als je dichterbij de natuur wilt komen, steek je handen uit je mouwen!

Tips:

  • Deodorant in een spuitbus of roller? Nergens voor nodig. Die maak je gewoon zelf! 
  • Maak je eigen compost! Goed voor je moestuin en dan geef je je koffiedrab en aardappelschillen een tweede leven. Zo doe je dat.
  • Ga wildplukken, de natuur heeft meer te bieden dan je denkt!

Wat vond je van dit artikel?