Laura bij piramide in Mexico
  • Vrijbuiters aan het woord

Backpacken, reis met Laura door Mexico

18 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 1 min

Reis met Laura door Mexico

Route: Cancun, Isla Holbox, Valladolid, Merida, Bacalar, Tulum, Isla Mujeres, Cancun

Mexico, een land dat niet altijd gezien wordt als het meest veilige land om doorheen te reizen. Zonde, want het is een juist prachtig land! Tijdens onze backpack reis hebben we een rondje door Yucatan gemaakt, we zagen parelwitte stranden, een helder blauw meer, waanzinnige cenotes, drukke steden, stille natuur én één van de zeven wereldwonderen!

We zijn de reis begonnen in Cancun, omdat dit erg toeristisch is zijn we na 1 nachtje meteen doorgereisd. Isla Holbox is een tropisch paradijselijk eilandje waar alles heel relaxt gaat, auto’s komen er niet, dus rijden er overal golfkarretjes! Valladolid was een kleurrijk stadje vanwaar je vele uitstapjes kunt maken. Van hier zijn we met een lokaal busje naar het wereldwonder Chichén Itza gereden en hebben we de fiets gepakt om de meest bijzondere cenotes te bekijken. Merida heeft een mooi, gezellig, schoon en kleurrijk centrum. Bacalar noemt men ook wel het meer met de 7 kleuren, misschien wel het mooiste water dat ik ooit gezien heb! Na de rust van Bacalar kwamen we in de drukte van Tulum, toeristisch, mooi en gezellig. Terug naar het eilandleven, Isla Mujeres. Een toeristisch eilandje met veel Amerikanen, ook erg kleurrijk, gezellig en schitterend. Ook hier rijden golfkarretjes, dus wij uiteraard ook! Een hele belevenis, zeker doen als je hier bent!

Tips en weetjes

Ik heb Mexico ervaren als een prachtig land. Ondanks dat je soms wat negativiteit hoort heb ik me geen moment onveilig gevoeld, laat je dus vooral niet tegenhouden door verhalen en meningen om je heen. Reis met bussen! De ADO bussen hebben eigenlijk in alle plaatsen wel een station. Je verwacht het misschien niet, maar ze rijden stipt op tijd! Neem wel een trui mee in de bus, de airco blaast soms zo hard dat je er kippenvel van krijgt. Uitstapjes maken vanuit bijvoorbeeld Valladolid? Vraag in je hostel/hotel naar een collectivo bus, dit is een lokaal busje waar 12 mensen in passen. Een leuke avontuurlijke ervaring én super goedkoop! Nadeel: er is geen airco aanwezig, maar dit hoort bij de belevenis! Tot slot: huur fietsen! Per fiets zie je net iets meer dan lopend. Wij hebben fietsen gehuurd op Isla Holbox, in Valladolid en in Tulum. Neem voldoende water mee, het kan behoorlijk heet zijn.

Laura van den Heuvel, Content Specialist

 

Bekijk ook onze handige paklijst voor jouw backpackavontuur, afvinken maar!

Wat vond je van dit artikel?