Berglandschap in Vietnam
  • Vrijbuiters aan het woord

Backpacken, met Laura door Vietnam

22 december 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Door de chaos van Vietnam

Route: Hanoi, Ha Giang, Cat Ba, Ninh Binh, Da Nang, Hoi An, Dalat, Mui Né, Ho Chi Min

Vietnam staat bekend om de prachtige natuur, de complete chaos in de steden en natuurlijk om de springrolls! In 3,5 week zijn we van Noord naar Zuid-Vietnam gereisd.

We hebben onze ogen uitgekeken in het chaotische Hanoi, waar de scooters je om de oren vliegen! Om echt onderdeel van van deze chaos te zijn hebben we een fietstour gedaan. Oversteken is een kwestie van niet nadenken maar gaan. Na Hanoi kwam het hoogtepunt van de reis: De Ha Giang Loop. We zagen hier de meest prachtige uitzichten, maakte kennis met ‘happy water’ en aten heel veel rijsttafels.

In Cat Ba hebben we heerlijk op een boot gedobberd en genoten van nog meer mooie natuur. Vanuit hier gingen we door naar Ninh Binh voor grotten en nog meer natuur. We hebben tussen de rijstvelden gefietst en de zwaarste klim van de trip gedaan, maar wat een uitzicht kregen we hiervoor terug! Van Ninh Binh zijn we met de nachttrein naar Da Nang gegaan, nog nooit hebben we op zulke harde bedden geslapen…

In Da Nang zagen we apen, bijzondere grotten en een gigantisch Boeddha beeld. We hebben vanuit hier een snorkeltour gedaan waarbij we vooral kwallen zagen en voelde… Hierna was het tijd voor Hoi An, misschien wel de gezelligste stad van Vietnam! Hier hebben we kleding laten maken (een must do) en leerde we Vietnamese pannenkoeken en natuurlijk springrolls maken.

Op naar Dalat voor weer wat meer natuur en avontuur. Krekels eten, bijenhoning proeven en olifanten en wezels bekijken. En wat doe je ’s avonds in Dalat? Verdwalen in The Maze Bar. Hierna hebben we weer wat ontspanning opgezocht: genieten aan het strand in Mui Né.

We sloten af in de drukte van Ho Chi Minh, ook wel Saigon genoemd. We bezochten de roze kerk, tempels en de bekende Cu Chi tunnels. Een bezoekje aan de schietbaan mocht hier ook niet ontbreken!

Tips en weetjes!

  • Vietnam is een groot land, als je niet zo veel wil vliegen zijn de bussen een goede optie! Het netwerk is heel uitgebreid en ze rijden ’s nachts. Zo verlies je geen tijd. Daarnaast zijn de bussen super luxe, je kunt gewoon languit liggen! Wel goed om te weten… er zijn geen toiletten aan boord. Niet teveel drinken, je weet nooit wanneer de volgende stop is 😉 Geen fan van hurktoiletten? Een plaskoker kan je redding zijn!
  • Download de Grab app, dit is de Aziatische versie van Uber. Je hebt binnen no-time een taxi en het is nog goedkoop ook!
  • Als je tijd hebt is de Ha Giang Loop een absolute aanrader, dit zal het hoogtepunt van je reis zijn. Beloofd!
  • De Vietnamezen zijn gek op karaoke, een avondje zingen mag dus ook niet ontbreken tijdens je reis. Geen zorgen, zij zingen ook enorm vals! 🙂
  • Nog geen backpack? Ik heb de Osprey Fairpoint 55. Voor mij groot genoeg en er zit een handige daypack bij. Wanneer je op pad gaat klik je deze aan de backpack vast. Zo loop je niet met dubbele banden om je schouders. Inpak hulp nodig? Wij geven je tips!

Wat vond je van dit artikel?