Chocola
  • Inspiratie

Internationale chocolade-dag

3 november 2022 · Aangepast op 28 september 2023 · Leestijd 1 min

Hét BBQ-recept voor internationale chocoladedag!

Een echte chocolade liefhebber weet dat het 7 juli International Chocolate Day is. Een dag om dit heerlijke goedje van cacao, boter en suiker te eren en onszelf te verwennen!  Met dit recept is het wat ons betreft elke dag Chocoladedag!  Steek de barbecue aan op een zomerse avond of maak er een gezellig winter feest van in de tuin.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten en benodigdheden voor 4 personen:
– 4 bananen
– 1 reep chocolade (aanrader: Tony Chocolonely! Verkrijgbaar in onze filialen)
– donkere rum (laat deze voor de kindervariant weg uiteraard)
– kokossnippers
– 4 bolletjes vanille-ijs om erbij te serveren
– aluminiumfolie

Bereiding:

-Zorg dat de bbq op goede temperatuur is, maar niet te hoog, het liefst rond de 170 graden Celsius.

– Snijd in de lengte van de bananen –met schil en al- een geul, dus niet helemaal door.
Tip: als je de bananen op hun zijkanten legt en dan insnijdt, kunnen ze niet omvallen en voorkom je dat de chocoladevulling  op de hete kolen verdwijnt

– Vul de geul met blokjes chocolade naar keuze. Aanrader: melk karamel zeezout van Tony Chocolonely, verkrijgbaar in onze filialen.

– Besprenkel het geheel met wat rum (uiteraard niet voor de kinderversie)

– Leg de chocoladebananen op de grill, eventueel op een stuk aluminiumfolie en sluit de deksel.

– Wacht 15 á 20 minuten, tot de bananen donker zijn en de vulling pruttelt. Perfect!

– Bestrooi met kokossnippers.

– Serveer met een bolletje vanille-ijs.

En nu maar genieten. Happy International Chocolate Day(s) !

Bonus tip:
Wij begrijpen dat chocolade ook niet mag ontbreken tijdens je trekking. De Mousse au Chocolat van Adventure Food is het toetje dat in je rugzak past. Het is een romige chocolademousse met pure stukjes chocola. Door slechts koud water toe te voegen is bereiden een fluitje van een cent. Een welverdiend toetje na een flinke inspanning.

Bekijk meer recepten voor op de barbecue!

Wat vond je van dit artikel?