Bereiding:
-Zorg dat de bbq op goede temperatuur is, maar niet te hoog, het liefst rond de 170 graden Celsius.
– Snijd in de lengte van de bananen –met schil en al- een geul, dus niet helemaal door.
Tip: als je de bananen op hun zijkanten legt en dan insnijdt, kunnen ze niet omvallen en voorkom je dat de chocoladevulling op de hete kolen verdwijnt
– Vul de geul met blokjes chocolade naar keuze. Aanrader: melk karamel zeezout van Tony Chocolonely, verkrijgbaar in onze filialen.
– Besprenkel het geheel met wat rum (uiteraard niet voor de kinderversie)
– Leg de chocoladebananen op de grill, eventueel op een stuk aluminiumfolie en sluit de deksel.
– Wacht 15 á 20 minuten, tot de bananen donker zijn en de vulling pruttelt. Perfect!
– Bestrooi met kokossnippers.
– Serveer met een bolletje vanille-ijs.
En nu maar genieten. Happy International Chocolate Day(s) !
Bonus tip:
Wij begrijpen dat chocolade ook niet mag ontbreken tijdens je trekking. De Mousse au Chocolat van Adventure Food is het toetje dat in je rugzak past. Het is een romige chocolademousse met pure stukjes chocola. Door slechts koud water toe te voegen is bereiden een fluitje van een cent. Een welverdiend toetje na een flinke inspanning.
Meer leuke blogs lezen? Ontdek al onze andere blogs hier