• Activiteiten
  • Inspiratie

Binge-watch: “De eerste keer op wintersport”

30 januari 2024 · Aangepast op 13 februari 2024 · Leestijd 1 min

De eerste keer op wintersport

Thomas en Sylvia van Summit Stories zijn echte outdoor liefhebbers, maar ze zijn nog nooit op wintersport geweest. Deze winter gaan ze daar verandering in brengen. Voor het verzamelen van de juiste gear en advies bezochten zijn de XXL Winterstore van Vrijbuiter in Zaandam.

Wat ze daar leerden?

  • Skischoenen uitzoeken kost meer tijd dan je denkt. Naast het opmeten wil je natuurlijk ook voelen of ze voor langere tijd goed zitten. Er is veel keus en als je je keus hebt gemaakt wil je natuurlijk ook dat die helemaal op maat gemaakt wordt voor jouw voeten. Neem er dus ruim de tijd voor!️
  • Ook voor je ski’s is er ontzettend veel keus. Toch is er van elk merk wel een ski die goed bij je niveau past. In ons geval is dat een beginnersniveau, maar tegelijkertijd hebben we nu wel ski’s waar we ook op door kunnen blijven skiën als we iets beter worden.
  • Helmen moeten goed zitten en tegelijkertijd willen we natuurlijk ook dat ze er een beetje leuk uitzien. Toch moet je even goed zoeken naar een helm die lekker zit, niet beweegt en niet afknelt. Denk ook nog aan extra veiligheidsfeatures zoals MIPS en je bent helemaal klaar voor de piste.
  • Een skibril maakt je outfit compleet en daar zijn verschillende categorieën voor, afhankelijk van de sterkte van de zon. Categorie 2 is een goede allround skibril, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor skibrillen met afneembare lenzen of meekleurende fotochromatische lenzen.

De komende weken zijn Thomas en Sylvia te volgen op Youtube waarbij ze de Vrijbuiter XXL Winterstore in Zaandam bezoeken, spullen inpakken en de piste op gaan. Wil je dat volgen, neem dan een kijkje op ons Youtube kanaal!

Bekijk hieronder aflevering 1: ‘Shoppen voor onze eerste wintersport’ of klik op deze link voor de hele playlist!

Video afspelen

Wat vond je van dit artikel?