Vrouw in de sneeuw
  • Inspiratie

Een avontuurlijke Kerst

19 oktober 2023 · Aangepast op 20 november 2023 · Leestijd 1 min

Een avontuurlijke Kerst

Lichtjes, cadeaus, warme chocomelk, versieringen in huis en een beetje extra liefde voor elkaar: het is weer bijna Kerst! Maak de kerstdagen dit jaar extra speciaal, wij geven je tips en inspiratie!

Kerstavond in de tuin slapen

Simpel, maar oh zo leuk: een slaapfeestje in de tuin! Op kerstavond zoeken we gezelligheid op en kruipen veel mensen bij elkaar. Waarom kruipen we niet extra dicht bij elkaar door lekker in een tent te slapen. Buiten slapen is naast leuk ook nog eens heel gezond, zelfs als het een beetje vriest! Hang lichtjes in je tent, zorg voor wat lekkere snacks, een warme slaapzak en zet via je laptop een kerstfilm op. Knusser kan niet toch?

Op zoek naar het Noorderlicht

Niets magischer dan het Noorderlicht. Het Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat je echt een keer gezien moet hebben in je leven! De kans dat je het in Nederland ziet is vrij klein, dus het is verstandig om de kou op te zoeken in Fins-Lapland, het noorden van Noorwegen of IJsland. Buro Scanbrit helpt je met het organiseren van je reis. Het kan flink koud worden op deze winterse plekken (-30°C), maar als je in je warme jas naar de sterrenhemel staat te turen en je ziet het Noorderlicht boven je dansen dan is dat het absoluut waard. Het word een reis om nooit te vergeten, beloofd!

Walking kerstdiner

Ben je het standaard kerstdiner zat? Geen zin om uren in de keuken te staan voor je familie? Dan pakken we het deze Kerst eens helemaal anders aan! Iedereen maakt een gang én iedereen maakt er een feestje van in huis. Heb je het voorgerecht bij oma gegeten? Dan wandel (of fiets) je voor de volgende gang naar je tante. Zo kom je meteen bij iedereen thuis, heb je meerdere feestjes en gelijk een beetje beweging naast al dat eten 😉

Op bezoek bij de kerstman

Is het je droom om ooit de kerstman te ontmoeten? Ooit gehoord van Santa Claus Village bij Rovaniemi (Finland)? Dit is waar je zijn moet, het is hier namelijk elke dag Kerst! De luchthaven heet niet voor niets Santa’s Official Home Airport. Er zijn winkels, restaurantjes en je kunt hier ook het kantoor van de Kerstman vinden. Vanuit zijn kantoor kun je een kaart versturen. De Kerstman zorgt dat hij rond kerst aankomt, wanneer je hem ook bij hem op de post doet. Uiteraard kan een ontmoeting met de Kerstman zelf niet ontbreken, bedenk maar vast wat je hem gaat vragen deze Kerst!

Wat vond je van dit artikel?