Gezonde picknick
  • Inspiratie

Een avontuurlijke lunch voor thuiswerkers

3 november 2022 · Aangepast op 27 september 2023 · Leestijd 1 min

Een avontuurlijke lunch voor thuiswerkers

Toegegeven, op kantoor zat je misschien ook iedere dag in dezelfde kantine met vrijwel dezelfde lunch als de dag ervoor. Maar na veel thuiswerken, verlang je bijna naar de kleffe kantine broodjes en vooral naar een forse onderbreking van je werkdag. Gelukkig bestaat er een lunchpauze die je volledig uit je werksfeer zal trekken als je thuiswerkt. We hebben het over:

Picknicken

Suf? Welnee. Natuurlijk helpt het al als je je broodje kaas niet aan je bureau opeet tijdens de lunch maar op een kleedje. Desnoods in de woonkamer. Maar de echte picknickervaring, die krijg je pas als je je huis verlaat. Even de tuin in, of naar het park, het bos, het strand. De buitenlucht opsnuiven en per ongeluk een vliegje inhaleren. Grassprietjes die onder je voeten kriebelen, miertjes die je broek inkruipen. Dan is die conference call ineens heel ver weg!

À la Vrijbuiter

Met naar buiten gaan ben je er alleen nog niet. Als je nog steeds hetzelfde bammetje uit dezelfde broodtrommel eet, sluipt de sleur er alsnog in! Probeer eens picknicken à la Vrijbuiter. Dat wil zeggen: ga er he-le-maal voor! Wat je hiervoor nodig hebt? Drie dingen:

1. Picknick-kloffie
Lekker hè? Zo in je werkkleding op een kleedje in het park picknicken? Niet dus. Blote voeten, sandalen eraan en als het warm is mag je gerust je korte broek al uit de kast halen. Weet je nog, die grassprietjes onder je voeten? Dát gevoel moet je hebben.

2. Outdoor-kantine
Nog even over dat kleedje. We weten allemaal dat je met geen mogelijkheid lekker op die harde grond kan zitten. Al stapel je 20 fleecedekens op elkaar. Het resultaat: constant van houding moeten veranderen. Neem dus vooral kleine stoeltjes mee! En óók een kleedje: daar kan je mooi alle borden op uitstallen. Want het gaat wel een beetje ver om een hele tafel mee te sjouwen natuurlijk.

3. Next level bammetjes
Wat we al eerder zeiden: neem alsjeblieft niet gewoon je lunchtrommel mee, maar maak er iets van. Bij voorkeur iets avontuurlijks. Neem een ultracoole koelbox mee met zelfbedachte mocktails of lekkere nulpuntnulletjes erin. We moeten die middag wel nog werken, hè? Een mobiele BBQ voor een broodje hamburger of geroosterde maïskolf. Daar kan de kantinedame niet tegenop!

Buiten kantoortijden

Je kan van je lunch dus echt iets leuks maken. Maar beperk je niet tot de doordeweekse dagen van 12.00 tot 13.00 uur. Picknicken kan ALTIJD! In het weekend, als ontbijt of ga samen voor een late night snack in je achtertuin zitten. Firepit aan en het woord ‘sleur’ komt voorlopig niet in jullie woordenboek voor!

Liever wandelen tijdens je lunchpauze? Je kunt wandelen en eten ook combineren!

Wat vond je van dit artikel?