Een stacaravan met een voortent
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Een seizoensplek

4 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 3 min

Een seizoensplek

Op vakantie wanneer je maar wil

Het is vrijdagmiddag, je bent net vrij van je werk en haalt de kinderen uit school. Het belooft dit weekend prachtig weer te worden, hoor je op de radio. Je kijkt je partner blij aan en jullie lezen elkaars gedachten. De kinderen hebben het ook door en vragen al springend: “Gaan we weer naar de camping?” “Ja!” Roepen jullie allemaal in koor. Een kwartiertje later zit je met het hele gezin weer in de auto op weg naar de camping. Dit belooft weer een leuk weekend te worden.

Droom jij wel eens weg bij de gedachte om elk vrij moment te genieten van een kleine minivakantie? Gewoon even de boel de boel laten en tijd maken voor elkaar. De natuur op zoeken en je nergens druk om maken. Dat gevoel is toch het beste dat er is?

Kampeerders op een seizoensplek creëren hier vaak hun eigen kleine ‘thuis van huis’. We vertellen je graag waarom het zo’n goed idee is om voor een vaste seizoensplek te kiezen en geven je gelijk een aantal mooie producttips om je ‘plekje’ nog net wat mooier, comfortabeler, luxer en gezelliger te maken.

1. Thuiskomen

Voor kampeerders met een seizoensplek is een campingplek een thuis van huis. Omdat je een vaste campingplaats hebt, kun je er echt je eigen ‘stekkie’ van maken: helemaal naar eigen smaak en voorzien van alle gemakken. Door je seizoensplek geheel naar eigen wens in te richten voelt het elke keer weer alsof je thuis komt op de camping. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Dat de buren een complete loungeset voor hun voortent hebben staan, betekent niet dat jij het ook zo moet inrichten. Dat is juist het mooie aan kamperen, iedereen bepaalt voor zichzelf hoe hun ‘eigen huisje’ op de camping eruit ziet.

Om al je spulletjes in je tweede thuis een plekje te geven bestaan er allerlei handige uitbreidmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een ruime schuurtent voor je fietsen, groot kinderspeelgoed of de grasmaaier (je plekje moet er natuurlijk wel strak bijliggen). Houd er wel rekening mee dat sommige campings extra kosten rekenen voor een schuurtent naast je voortent. Wil je dit voorkomen? Creëer dan extra berg- of leefruimte met een handige uitbouw voor de voortent. Wel de ruimte, niet de extra kosten ;). Als finishing touch creëer je van je ‘tuintje’ een waar paradijs door deze te versieren met mooie tuindecoratie en te verlichten met sfeervolle fakkels, lantaarns of kaarsen. Je zult zien dat je met de juiste producten en aandacht een plek creëert die echt van jou is en voelt als thuis – een heerlijk gevoel!

2. Tijd voor elkaar

Opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden, vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, iedereen is welkom op de camping. Het is heerlijk om met z’n allen te voet of op de fiets de omgeving te verkennen en daarna lekker te barbecueën voor de tent. Verjaardag voor de boeg? Vergeet een propvol huis vol visite, vier het gewoon op de camping! De kinderen ravotten vrij rond en hebben altijd iets om te beleven. En natuurlijk worden er samen spelletjes gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra grote stapeltoren of reuzendomino? Of speel het populaire (en zeer verslavende) Zweedse spel Kubb. Maar pas wel op: met zo veel gezelligheid, heb je je familie en vrienden wel iedere week voor je tent staan 😉

3. Even weg

Een van de voornaamste (misschien wel de belangrijkste) reden waarom een seizoensplek zo fijn is: je ontsnapt even aan de drukte van alledag. Of het nu weekend is, een doordeweekse dag of tijdens de vakantie, je hebt altijd de mogelijkheid om even weg te gaan en in alle rust te genieten samen met je gezin. Raak het besef van tijd even helemaal kwijt en laat je leiden door wat de dag je brengt. Geniet hoe je kinderen de hele dag buiten spelen, en hoe ze daarna met knalrode wangen al hun avonturen vol enthousiasme met je delen. En terwijl je kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken, lig jij achterover in je relaxstoel, te denken aan even helemaal niks. Wat een heerlijk leven heb je toch!

Om extra te genieten op de camping hebben we wat lekkere recepten op een rij gezet, zo maak je de camping ervaring compleet.

Wat vond je van dit artikel?