Een familie in de sneeuw
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Eindelijk sneeuw!

4 februari 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Eindelijk, de eerste sneeuw van het jaar!

Het krakende geluid van sneeuw onder je schoenen en de felle ochtendzon die door de met sneeuw gevulde boomtoppen schijnt, terwijl je de eerste voetsporen achterlaat in een vers pak sneeuw. Het blijft een magisch moment als de wereld in een vingerknip verandert in een wit winter wonderland. De echte Vrijbuiter gaat natuurlijk niet voor het raam zitten kijken hoe mooi het buiten is. Nee, de echte Vrijbuiter gaat eropuit: met het hele gezin een sneeuwpop bouwen, sleeën van heuvels af, sneeuwballengevechten of lekker wandelen in een winters bos. Zorg er tijdens al je winteravonturen wel voor dat je goede schoenen hebt, dat je warm gekleed bent en dat de pantoffels thuis klaarstaan voor de kachel. Mmm, misschien toch nog even snel langs Vrijbuiter?

Uitglij-gevaar!

Enthousiast als je bent ren je als eerste naar buiten de witte wereld in, maar daar is het glad… oeps al te laat! Daar lig je op je snufferd in de sneeuw. Die is niet zo zacht als het oogt en je gezinsleden – die je schaamteloos uit staan te lachen – zijn toch niet zo leuk als je altijd dacht. Deze en meerdere winterse ongemakken voorkom je met goede stevige wandelschoenen. Goede wandelschoenen hebben een profiel dat zorgt voor grip, ook op gladde ondergrond. Bijkomend voordeel van wandelschoenen zijn het comfort en de warmte die ze bieden. Vooral met goede warme wandelsokken in de schoenen blijven de voeten heerlijk op temperatuur.

Warme kleding

Om te voorkomen dat je heerlijke winterse buitenactiviteit door de kou vroegtijdig afgeblazen wordt, kleed je je lekker warm aan. Kies voor een warme outdoorjas, bij voorkeur een jas die waterdicht is, want gesmolten sneeuw is gewoon water. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ultrawarme 3-in-1 jassen van Jack Wolfskin, dan zit je altijd goed! Daarnaast zijn handschoenen voor het draaien van de perfecte sneeuwbal en het warm houden van je handen, geen overbodige luxe. Een tip van ons: de handschoenen van Sinner, verkrijgbaar in alle vormen, stijlen en maten, ook voor kinderen. En dan natuurlijk nog een muts, want ‘hou je hoofd koel’, geldt niet tijdens winterse omstandigheden. Wij zijn zelf bijvoorbeeld heel dol op de mutsen (en sjaals) van Redwood. Oh, en heb je eigenlijk wel een slee? Zo niet, neem die ook gelijk maar mee – het rijmt zelfs.

Warme chocolademelk en pantoffels

Thuis aangekomen, na een dag winters avontuur, trek je de schoenen uit en neem je plaats bij de kachel, verwarming of open haard. Om je koude voeten even extra te verwennen, trek je fijne pantoffels aan, bijvoorbeeld de Cozy Pantoffel van Bergstein met een voering van zuiver scheerwol (zachter bestaat niet). Maak voor iedereen een warme kop chocolademelk om de koude handen eens flink te laten tintelen. Kijk eens naar al die tevreden rode wangetjes om je heen, het was weer heerlijk buiten!

Wat vond je van dit artikel?