• Vrijbuiters aan het woord

Fietsen, Sylvia’s ervaringen in Luxemburg

13 november 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 1 min

Fietsen in het Müllerthal

Dicht bij Nederland, maar toch het gevoel een heel eind weg te zijn. Het Müllerthal in Luxemburg is een prachtige getaway voor de natuurliefhebber. Volop bos en de meest idyllische plekken die wel iets weg hebben van de droomvlucht. De perfecte plek voor de wandel– of fietsvakantie. Wil je helemaal genieten van een stukje magie? Bezoek dit gebied dan zeker in de herfst. Elk jaar in de zomer kijk ik alweer uit naar de koude en frisse ochtenden omgeven door de prachtige oranje uitzichten.

Wie fan is van mountainbiken of fietsen kan in het Müllerthal zijn hart ophalen. Er zijn verschillende (uitdagende) mountainbikeroutes. Maar ook voor de race- of stadsfiets zijn er zeker mogelijkheden. Houdt wel rekening met wat klimmen en dalen, want dit deel van het land is zeker niet vlak. De beloning van een fijne afdaling na een stijl klimmetje is heerlijk. En dat ervaren we elk jaar weer.

Iedere herfst zitten we hier wel een keer op de fiets. We fietsen van onze camping in Berdorf naar het stadje Consdorf en volgen de mooie fietspaden door rotsachtige omgeving. Dit deel van het land wordt niet voor niets klein Zwitserland genoemd.

Ga wel goed voorbereid op pad. Bijvoorbeeld met een Ortlieb tas voor op je fiets. Omdat de temperatuur nogal kan wisselen in de herfst is het fijn om te werken met het lagensysteem. Een regenjas in je tas is ook zeker geen overbodige luxe. En ga je voor een mountainbike route? Zorg dan zeker voor een goede reparatieset, want een pad vol rotsen is geen uitzondering.

Liever zelf een route zoeken in het Müllerthal? Bekijk dan een of meer van deze highlights:

  • De Schiessentümpel waterval
  • Het Perekop uitzichtpunt
  • Het fietspad door de rotsen van Consdorf
  • Bezoek het stadje Echternach en plof lekker op het terras

Maar waar je ook gaat fietsen of wandelen in het Müllerthal, de omgeving is hoe dan ook prachtig.

Sylvia Heeren, E-commerce coördinator

Lees meer verhalen van onze Vrijbuiters! 

Wat vond je van dit artikel?