Twee mensen wandelen het bos in.
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Ga vaker naar buiten, óók als het koud is!

4 januari 2024 · Aangepast op 4 april 2024 · Leestijd 2 min

Goed voornemen: vaker naar buiten gaan, óók als het koud is.

Het hoeft geen 1 januari te zijn voor goede voornemens, je kunt altijd en elk moment beginnen! Met temperaturen zo rond het vriespunt, zijn een dikke trui en een warme kop altijd welkom. Is de kou ook een redenen om binnen te blijven? Zeker niet! Uit landelijk onderzoek blijkt dat we in de wintermaanden gemiddeld 21 uur per dag binnen zitten. Dit terwijl het belangrijk is om genoeg buiten te zijn. Het is goed voor lichaam en geest en betekent een boost aan je immuunsysteem, minder stress, meer creativiteit, een beter kortetermijngeheugen en ga zo maar door. En -maar dit weten de echte vrijbuiters al lang- het is natuurlijk ook gewoon heel leuk. Er ligt een prachtige wereld vol avontuur voor je voeten.

Begin de dag met een…

dansje ochtendwandeling! Begin de dag met een lach. Want wie wandelt in de morgen, die lacht de hele dag. Zonder grappen, een morning walk (of run) is een perfecte start van de dag. Het is een enorme boost voor je (ochtend-)humeur en het helpt om je gedachten op te frissen. Het enige wat je hoeft te doen is de wekker te zetten en de deur uit te stappen. Je zult er de rest van de dag van profiteren.

 

Pak de fiets!

Pak jij altijd de auto om naar je werk te gaan of om boodschappen te doen? Dan ligt deze voor de hand: stap vaker op de fiets. Nederland is fietsland bij uitstek en door de fiets te pakken als transportmiddel, kom je gemakkelijk aan je dagelijkse beweging én buitenuurtjes. Zo sluit je ook je werkdag een stuk ontspannener af. Neem een waterdichte jas en goede tas en je bent ready to go! Vaude heeft bijvoorbeeld perfecte waterafstotende tassen die nodig hebt.

Lunchpauze in de buitenlucht

Even ontsnappen aan de (thuis-)werksleur. Hoe doe je dat? Door buiten je lunch op te eten. Stop wat lekkers in je lunchbox, neem een kleedje mee en verplaats jezelf naar je achtertuin of het dichtstbijzijnde park. Picknicken maar!

Outdoorcooking

Nu we het toch hebben over eten in de buitenlucht: elk seizoen is barbecueseizoen! Waar we de barbeque voorheen vooral in de zomer aanstaken, wint buiten koken het hele jaar door aan populariteit. Het is een van de leukste én smakelijkste activiteiten die je buiten kunt doen. Geniet van de heerlijkste pangerechten, lasagnes en pizza’s die je buiten hebt bereid.

Dancing in the rain

Vroeger als kind was regen iets leuks: stampen in de plassen, je nat laten regenen zonder dat je je druk maakte over je kleding… Dat kan natuurlijk nog steeds! Een goede regenjas houdt je echt wel droog. Met de super waterdichte Torrentshell 3L Regenjas van Patagonia voor dames of de Granite Crest Hardshell van Patagonia voor heren ben jij meer dan voorbereid op een fikse regenbui. In deze blog geven we je extra tips op de perfecte outdoor jas te vinden.

Ontdek winterkamperen

Winterkamperen is hot! Nou ja, hot… Het kan -en mag- best een beetje fris zijn. Maar als je alles goed voorbereid is het prima te doen. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. En hoe lekker is het om na een wandeling een warme chocomelk te drinken en vervolgens knus tegen elkaar aan te kruipen in de tent? Ontwaken met de stilte van de natuur, een koude neus en rijp op het gras.

Wat vond je van dit artikel?