Moeder en dochter pakken koffer in
  • Inspiratie

Haal meer uit je vakantievoorpret

16 november 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 3 min

5 tips om meer uit je vakantievoorpret te halen

Iets wat wij eigenlijk al wisten, wordt nu ook door de wetenschap bevestigd: vakantievoorpret maakt mensen gelukkig. Alleen al bij de gedachte aan vakantie – probeer het maar eens uit – komen er stofjes vrij in je lichaam die je heerlijk laten voelen. De wetenschappers gaan zelfs nog een stapje verder en concluderen dat de vakantie zelf mensen niet per se gelukkiger maakt, maar de voorpret wel. Wij willen nu niet eigenwijs doen, maar van de vakantie zelf worden wij ook vrij gelukkig. De Vrijbuiter filosofie is altijd: maak zo veel mogelijk voorpret, beleef een geweldige vakantie en geniet zo lang mogelijk na. En omdat de zomervakantie alweer voor de deur staat, is het de hoogste tijd om de voorpret eens flink aan te wakkeren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Leren van je kinderen

Weet je nog… toen je als kind op de achterbank zat, naast je grote broer, op weg naar de camping in Zuid-Frankrijk. Je vader reed en je moeder zat met een grote kaart op schoot. Tussen haar benen stond een tas vol gesmeerde broodjes en pakjes drinken. Het was warm achterin de auto, maar dat maakte je niets uit. Je opende je nieuwe puzzelboek, hij rook nog zo nieuw dat je het bijna zonde vond om de eerste streep door de woordzoeker te zetten. Na een halve puzzel sloot je even je ogen en droomde je over de grote glijbaan op de camping die je in de vakantiefolder had zien staan. Je kon niet wachten… Kinderen zijn dé experts als het aankomt op voorpret. Geniet heerlijk met je kinderen mee en droom samen weg over jullie vakantie. En koop trouwens ook gerust een puzzelboekje voor jezelf.

2. Plan je trip

Lekker op de bonnefooi een tripje maken kan heerlijk zijn – dat ontkennen wij echt niet. Maar ‘vakantievoorpret-technisch’ is het plannen van je trip wel aan te raden. Als je al weet waar de vakantie naartoe gaat, kun je alvast opzoeken wat er in de omgeving te doen is en een lijstje met ‘hotspots’ maken. Het visualiseert ook makkelijker als je al weet waar je heen gaat: zie je jezelf al zitten op een relaxte strandstoel, uitkijkend op een azuurblauwe zee, met op links een rotspartij en op rechts de camping.

3. Laat je bestemming tot leven komen

Om de voorpret echt flink aan te wakkeren, kun je je bestemming niet vroeg genoeg tot leven laten komen. Stel, jullie gaan op vakantie naar Italië dit jaar. Ga dan lekker met z’n allen zelf pizza’s maken met een muziekje van (zeer toevallig) Andrea Bocelli op de achtergrond en een heerlijk Italiaans wijntje in je hand. Zorg er verder voor dat je een vakantiegids over de omgeving in handen krijgt en ‘Italiaans voor dummies’ op de kop tikt. Je kunt je gezinsleden dan tijdens de vakantie, maar ook gerust ervoor, imponeren met jouw enorme kennis over de Italiaanse taal en cultuur. Divertirsi! (veel plezier in het Italiaans).

4. Proefkamperen

Als je gaat kamperen is het leuk en slim om de tent alvast een keer op te zetten. Dit kan gewoon in de tuin. Je zult merken als je voor de tent zit, de vakantiekriebels toch echt wel komen – ook al zit je in je eigen achtertuin. De kleintjes vinden het vaak ook heel leuk om een nachtje in de tent te slapen. Naast de voorpret heeft proefkamperen ook een praktische functie. Straks op de camping aangekomen, na een lange reis, weet jij nog precies hoe je de tent op moet zetten, ook met 10 paar nieuwsgierige ogen van campinggenoten op je gericht.

5. Met je lijstje naar Vrijbuiter

De voorpret begint voor veel vakantiegangers ook met het maken van een paklijst. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor de spulletjes op je lijstje die je nog niet in huis hebt, ben je altijd welkom bij één van onze winkels. Wij hebben (met meer dan 20.000 producten) vast wat je zoekt. Een bezoekje aan één van onze winkels wekt daarnaast ook de nodige voorpret op. Pak een lekkere campingstoel en ga voor je droomtent zitten, test een slaapmat op verschillende ondergronden of kies het terrein waarop je een paar wandelschoenen uitprobeert. En tussendoor drink je een lekkere kop koffie op ons binnenterras.

Heel veel plezier op vakantie! En stel nou dat het toch tegenvalt, dan heb je in ieder geval wel veel voorpret gehad 😉

 

Liever in één dag de wereld rond? Dat kan op de vakantiebeurs!

Wat vond je van dit artikel?