Kinderen spelen in de sneeuw
  • Inspiratie

Geef warmte met Jas voor Jas

26 oktober 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Give Back Friday

Jas voor Jas – het warmhartige antwoord op Black Friday

Black Friday, een dag die wordt geassocieerd met overvolle winkels en koopjesjagers die vechten om de beste deals. Toegegeven, het scoren van bijvoorbeeld een nieuwe winterjas met een leuke korting is natuurlijk lekker. Maar wat nou als we rond deze dag een tegengeluid laten horen op Black Friday? Een dag gewijd aan geven en aan warmte: Give Back Friday. Wij Vrijbuiter’s begrijpen de kracht van samen zijn. Daarom introduceren we met trots onze ‘Jas voor Jas’ actie, een hartverwarmend initiatief. In dit artikel lees je er alles over.

Jas voor Jas: Wat houdt het in?

Het concept achter ‘Jas voor Jas’ is eenvoudig, maar krachtig. Samen met jou zamelen we winterjassen in. Je levert je oude (maar goede!) winterjas in en krijgt zelf €40,- korting als bedankje. Bij Vrijbuiter geloven we dat warmte gedeeld moet worden. En wat is er nu warmer dan een goede winterjas? 

In veel landen is er ‘s winters een grote behoefte aan winterjassen en die zijn niet altijd voorhanden. Neem bijvoorbeeld Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog leven miljoenen mensen in grote angst. In de winter ontbreekt het velen aan essentiële voorzieningen zoals elektriciteit, water en warmte. De winters in Oekraïne duren van november tot en met april, en de temperaturen kunnen dalen tot wel -20 graden. 

Jouw bijdrage aan ‘Jas voor Jas’ maakt een verschil. Door een winterjas in te leveren bij een van onze winkels geef je jouw oude jas een mooi tweede leven in Oekraïne. En, jouw jas is geld waard. De €40,- korting is te besteden aan een nieuwe jas.

Hoe werkt het?

In de periode rond Black Friday (van 9 november 2023 t/m 29 november 2023) kun je een oude winterjas inruilen voor 40 euro korting op een nieuwe winterjas uit onze collectie. Wij zamelen de jassen in en zorgen dat ze goed terechtkomen bij onze partner: GAiN. GAiN staat voor Global Aid Network en is een wereldwijde organisatie die mensen in moeilijke situaties helpt.

De ingezamelde jassen worden door GAiN naar Oekraïne gebracht en geschonken aan zij die het het meeste nodig hebben. Zo zit niet alleen jij er warmpjes bij, maar ook jouw medemens.
Samen zorgen we ervoor dat de jassen vóór de kerst op bestemming zijn.

Zo help jij mee en ontvang je korting als dank:

  1. Bezoek onze winkel in Gouda of Zaandam 
  2. Neem een winterjas mee die je wilt doneren (lees hieronder waaraan deze moet voldoen)
  3. Kies een nieuwe winterjas uit in onze winkel
  4. Ga naar de kassa en ruil hier je oude winterjas in tegen 40 euro inruilkorting op je nieuwe winterjas. 
  5. De ingezamelde winterjassen krijgen een mooi tweede leven in Oekraïne. De jassen zullen er vlak voor kerst 2023 zijn.

Wat zijn de voorwaarden?

De jas die je wilt inruilen:

  • is gevoerd en warm (denk aan een donsjas, parka, 3in1-jas, ski-jas, enz.)  
  • heeft een werkende rits
  • heeft geen gaten of vlekken
  • is in zodanige staat dat je hem zelf ook nog zou dragen (de vulling is bijvoorbeeld niet naar beneden gezakt)

Bij de kassa wordt door een Vrijbuiter-medewerker bepaald of de in te ruilen jas aan de voorwaarden voldoet.

De actie loopt van 9 november t/m 29 november en is alleen geldig in onze winkels. De korting is alleen in te zetten tijdens hetzelfde winkelbezoek bij aankoop van een nieuwe jas die duurder is dan 40 euro.
Meerdere jassen tegelijk inleveren? De verkregen kortingen zijn niet optelbaar voor de aankoop van één nieuwe jas.
Geen nieuwe jas nodig, maar wél deze actie steunen? Natuurlijk ben je meer dan welkom je oude jas te doneren ongeacht je korting wil of niet! 🙂

Meer lezen?
Klik hier om meer te weten te komen over onze partner GAiN.

Gain Logo
Klik hier voor meer van onze blogartikelen.

Wat vond je van dit artikel?