Vrouw pakt koffers in
  • Inspiratie

Je koffer inpakken doe je zo

31 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Je koffer inpakken doe je zo

Betrapt! We zien je wel zitten bovenop je koffer. ‘Ja, maar het past gewoon echt niet hoor, dus het kan niet anders’ horen wij jou tijdens het inpakken zeggen met een onschuldig stemmetje. Met de (kampeer)vakantie voor de boeg hebben die arme koffers in ons land altijd een zware tijd. Want, hoe groot ze ook zijn, de bagage lijkt nooit te passen. Gelukkig zijn jouw inpakproblemen na het opvolgen van de gouden inpaktips van Vrijbuiter voor altijd verleden tijd. Ineens past alles, geen geprop, geen gestress, wat heerlijk, wat fijn!

1. De ‘één-derde-regel’

Vind een mooi open stukje vloer in je huis. Stal hier vervolgens alle spullen die je mee wilt nemen op uit. En dan gaan we nu iets doen wat je niet leuk gaat vinden. We gaan één derde van deze spullen weghalen. Echt waar!? Waarom? Vakantiegangers hebben altijd de neiging om te veel bagage mee te nemen. Door kritisch te bedenken wat je mee wilt nemen, neem je alleen de echte ‘essentials’ mee. Bovendien houd je op deze manier wat ruimte over in je koffer voor leuke souvenirtjes. Doen dus!

2. Hou het NIET luchtig

Jouw doel is om het je koffer zo benauwd mogelijk te maken door alle vrije lucht op te vullen – lucht is namelijk ruimte. Stop bijvoorbeeld je schoenen vol met sokken en vul de hoekjes van je koffer op met opgerolde kleding. Als je je koffer echt ‘luchtvrij’ wilt inpakken, kun je ook kiezen voor die handige compressiezakken waar je je kleding vacuüm mee verpakt en tot wel 80% volume mee bespaart.

3. Hokjesdenken

Ze mogen beslist niet ontbreken op dit lijstje: ‘Cubes’. Het zijn handige tasjes, verkrijgbaar in verschillende maten, waarmee je je spullen makkelijk organiseert en comprimeert. Je bespaart er dus ruimte mee én je houdt je spulletjes overzichtelijk bij elkaar. De Cubes van Eagle Creek zijn een aanrader. Wat denk je bijvoorbeeld van de Pack-It Clean Dirty Cubes: een superhandige Cube met een vak voor schone kleding en een waterdicht en geurtjesvrij vak voor je vuile kleding: ideaal voor op de camping toch?

4. Inpakken met een plan

We begrijpen heel goed dat je in al je vakantie-enthousiasme je koffer zo snel mogelijk in wilt pakken, maar bewaar nog even je rust en maak een goed inpakplan: later ben je ons echt dankbaar. Inpakken met een plan begint bij het ordenen van je spullen: sokken bij sokken, shirts bij shirts, alle snoeren en laders bij elkaar en ga zo maar door. Probeer vervolgens alles met een normale vorm eerst in te pakken en bewaar je spulletjes met een bijzondere vorm (denk aan je camera of toiletartikelen) voor het laatst. Plaats je breekbare of vreemd vormige spullen in het midden van de koffer op de eerste laag bagage en zorg dat het niet gaat schuiven, bijvoorbeeld door er wat kleding of handdoeken omheen te plaatsen.

Ga je met het vliegtuig? Dan mag je een gelimiteerd aantal kilo’s meenemen. Gebruik thuis alvast een bagageweger zodat je niet pas bij de bagage-afgifte op het vliegveld voor verrassingen komt te staan. En last but not least: less is altijd more! Op je vakantieplek hebben ze vast wel winkeltjes, dus laat die 3 tubes zonnebrandcrème gewoon lekker thuis en koop het terplekke mocht je te weinig meenemen.

Fijne vakantie!

Vergeet deze handige musthaves voor je aankomende citytrip ook niet op je paklijst te zetten!

Wat vond je van dit artikel?