Campingstoelen in berglandschap
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Vind jouw perfecte campingstoel: tips

20 oktober 2023 · Aangepast op 3 februari 2024 · Leestijd 2 min

In dit artikel

Vind jouw perfecte campingstoel: tips

Een weekendje festival, met vrienden een avondje relaxen aan het water of met het gezin met de camper naar de Balkan? Een goede campingstoel kan een wereld van verschil maken! Onze gastbloggers Chantal en Lukas (en hun meereizende kat Ollie) vonden het na vijf jaar tijd om hun simpele campingstoeltjes te vervangen. Ze gingen op zoek naar een nieuw koninklijk fauteuil en hierbij delen ze de informatie waar je bij het uitzoeken van een nieuwe campingstoel op moet letten.

Je kan natuurlijk een ochtendje vrij nemen en gewoon lekker komen proefzitten in één van onze Vrijbuiter-winkels, maar het kan geen kwaad om van tevoren over wat punten na te denken. Verschillend materiaal, grootte, gewicht, de houding, de zithoogte of de zitdiepte? Hieronder drie punten waar je op kan letten, bij het uitzoeken van jouw nieuwe stoel.

1. Diepte en hoogte van zitting

Net met je benen bungelen of te diep naar achter zakken zijn dingen die je vaak hoort bij een verkeerd formaat campingstoel. Logischerwijs is een lagere en minder diepe zitting bij kortere benen prettig en bij lange benen, een diepere en hogere zitting. Toch kan je ook kijken voor welke setting je de stoel het meeste gaat gebruiken. Een echte relax-stoel met een lage zitting, zoals de Redwood strandstoel of de compacte Maxi Transat Velio Neo strandstoel, zijn bijvoorbeeld geweldig om languit in te relaxen, maar niet om rechtop aan een tafel te zitten.

2. Comfort

Nadat je de zithoogte en diepte hebt bepaald, kan je gaan kijken naar de mate van comfort. Zo kan bijvoorbeeld de stof al een wereld van verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met 3D mesh bekleding, zoals de Redwood Sequoia 3D Lite stoel. Deze 3D mesh bekleding heeft een open goed-ademende structuur en kan prima tegen een regenbui. De stof is sneldrogend en makkelijk in onderhoud.

Een andere factor die veel invloed heeft op comfort, zijn aspecten als hoofdkussens, verschillende standen, uitgebreide armleggers of lendensteunen. Wil je bijvoorbeeld een stoel die robuust is, een comfortabele mesh zitting heeft en je in vele standen kan zetten, dan kan je kijken naar een stoel als de Redwood Emerald Relaxchair. Deze luxere stoelen zijn ook fijn voor mensen met rugklachten.

3. Afmetingen en gewicht

Een laatste puntje, maar zeker niet overbodig; de afmeting en gewicht. De activiteit waar je de stoel voor gaat gebruiken of hoe je de stoel gaat vervoeren, zijn eigenlijk allesbepalend voor de afmeting en het gewicht van de stoel.

Stoelen zijn vaak gemaakt van staal of aluminium. Staal is voordeliger, soms wat sterker, maar zeker zwaarder. Neem je jouw stoel mee naar het strand, park en af en toe een festival, dan heb je voor een paar tientjes de Redwood Katsura Vouwstoel. Deze vouwstoel is maar 2,6 kilo, heeft een bekerhouder en gaat makkelijk mee!

Ga je af en toe wandelen en wil je een comfortabele stoel met rugleuning mee in je rugzak, dan kan je zelfs kijken naar de lichtgewicht en klein inklapbare Robens Pathfinder Stoel. Je kan ook helemaal ‘outside-of-the-box’ denken en een opblaasbaar meubel meenemen. Vouwbaar in een klein pakketje, maar je krijgt er een comfortabele bank voor terug. Op deze Easy Camp Comfy Sofa bank kun je namelijk heerlijk een middag Tour de France kijken of een kleine siësta doen.

Wat vond je van dit artikel?