Een groepje mensen die kamperen
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Kamperen in de herfst: 5 redenen!

20 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 1 min

5 redenen om te kamperen in de herfst

Herfst! Het seizoen dat Nederland in een prachtig geel, oranje en bruin kleurpalet verandert en de grond bedekt met bladeren, kastanjes en beukennootjes. Maar ook het seizoen dat veel kampeerders hun tent al weer naar zolder hebben gebracht en de caravan weer aan zijn winterslaap begint. Zonde! De herfst is een prachtig seizoen om nog heerlijk te gaan kamperen. We zetten een 5 voordelen voor je op een rijtje;

Rust

In de herfst is het op campings stukken rustiger dan in het hoogseizoen. Dat betekent dus ook kortere rijen bij de douches, de toiletten en ’s ochtends in de campingsupermarkt als je versgebakken broodjes komt halen. Top!
Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat de kosten in de herfst (dus laagseizoen) vaak stukken lager liggen. Maar let op: niet alle campings blijven in deze tijd van het jaar open. Toch zijn er genoeg plekken in Nederland waar je ook in de herfst nog heerlijk kunt kamperen zoals bijvoorbeeld één van deze mooie natuurkampeerterreinen die ons land rijk is.

Mooie natuur

Bossen die langzaam kleuren, vallende bladeren, de zon die ’s ochtends de ochtenddauw verandert in glinsterende diamantjes. In de herfst is de natuur stiekem op zijn mooist. Dus waarom zitten we dan juist in deze tijd van het jaar het grootste deel van de dag binnen? De camping is een perfect beginpunt om erop uit te trekken; maak bijvoorbeeld een lange herfstwandeling, verzamel kastanjes en beukennootjes of waai lekker uit op het strand.

Frisse lucht

Of het nou tussen de oren zit of niet; zodra het buiten frisser wordt, lijkt het wel alsof er nog meer zuurstof in de lucht hangt. Stap ’s ochtends je tent uit en vul je longen met een flinke teug frisse herfstlucht, als dat geen goede morgen is!

Warm & knus

De herfst is een wisselvallig seizoen. Vaak is het overdag nog heerlijk weer met redelijke temperaturen, ’s nachts kan het al wel aardig afkoelen. Gelukkig kun je hier rekening mee houden door een goede isolerende slaapmatwarme slaapzakkacheltje en warme truien mee te nemen. Zo kun je ’s avonds met z’n allen nog warmpjes rond het kampvuur zitten, marshmallows roosteren of spelletjes spelen. Als dat geen authentiek kampeergevoel oproept weten wij het ook niet meer!

Regen op je tentdoek

Kamperen in de regen? Voor de meeste mensen juist een reden om niet te gaan. Maar denk eens aan het ontspannende tikkende geluid van regen op je tentdoek. Juist in de herfst, terwijl je warm opgerold ligt in je slaapzak, is dit geluid toch genieten? We geven je nog wat extra tips in deze blog!

Wat vond je van dit artikel?