Tenten op een grasveld
  • Vrijbuiters aan het woord

Kamperen, met collega’s op pad in Nederland

29 augustus 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 3 min

Met collega’s op pad in Nederland

Ongeveer een half jaar geleden werd het idee geopperd om een keer met collega’s op pad te gaan. Na het werk de rugzak op, stuk wandelen naar een mooi plekje, tent opzetten, eten, ervaringen delen, slapen, ontbijten, inpakken en terug wandelen naar Vrijbuiter Gouda om de nieuwe werkdag weer te starten. Met 3 onervaren backpackers (waaronder ik) en 3 hele ervaren backpackers zijn we dit avontuur aangegaan, een mooie combi!

De voorbereiding

Tijdens de voorbereidingen kregen we spullen van collega’s en Vrijbuiter Gouda. Zo kunnen we onze producten meteen goed testen. Op dinsdag in de pauze hebben we de tas ingepakt, dit is ook een aardige klus. Als je denkt dat je voor 1 nachtje niet veel nodig hebt, dan heb je het mis. Het maakt niet uit hoelang je weggaat, je basis uitrusting heb je zeker nodig. Als je aan het inpakken bent kom je er ook achter hoe handig en fijn het is als je spullen compact en licht zijn. Het neemt minder ruimte is én je hebt minder gewicht op je rug.

Het inpakken van je backpack

Het is belangrijk dat je je tas op de juiste manier inpakt. Het meeste gewicht zoveel mogelijk tegen je rug aan en laag, de rest eromheen. Op deze manier loop je het best in balans. Ik wilde zelf een ervaring opdoen met een zware rugzak.Op deze manier krijg ik meer beleving in het gewicht dat gedragen wordt tijdens een langere tocht. Zo kan ik me ook beter inleven in de klant en nóg beter advies geven bij de aanschaf van verschillende spullen.

Daar gaan we!

Om 18 uur, na sluitingstijd, hebben we ons omgekleed en zijn op pad gegaan. Een klein stukje met de auto om daarna de wandeling te starten. Eerst bij iedereen gekeken of de rugzak op de juiste manier afgesteld was en daarna konden we vertrekken. Om het gewicht wat te verdelen heb ik mijn wandelstokken meegenomen. Natuurlijk wist ik dat we niet zo heel ver gingen, maar de ervaring met de stokken was top. Doordat je met stokken loopt kan je het gewicht wat verdelen over je vier ledematen. Het lopen wordt dan lichter. Het is even zoeken, maar als je de juiste cadans hebt gevonden gaat het bijna vanzelf.

De tent opzetten

Na 5 kilometer kwamen we bij een klein grasveldje aan de Oude Rijn waar we ons kamp hebben opgezet. Degene met een eigen tent hoefden niet na te denken, zij gingen op de automatische piloot. Mijn collega en ik hadden een Redwood tent bij ons, de Helios II. We hebben deze nog nooit opgezet, maar samen hadden we dat ook zo voor elkaar! We hadden natuurlijk ook slaapmatten mee. Ik had een Redwood Yucca 5 bij me om uit te testen. Een compact zelf opblazend matje.

Dinner is ready!

Hoe handig?! De compacte branders met een pannetje erboven om water te koken die mijn collega’s mee hebben. Ze koken water en gieten het in de zakjes adventure food van  Summit to Eat, zippen het zakje dicht en wachten tot het klaar is om te eten. Dit is net wat makkelijker dan de maaltijd die ik meegenomen had, een zak bonenschotel die opgewarmd moet worden in een pannetje. Ook heerlijk en makkelijk te bereiden! Hiervoor had ik de pannetjes van bo-camp bij me, ze zijn niet zwaar, maar wel een stuk groter. Het nadeel is dat je het pannetje moet afwassen. Gelukkig hadden wij een rivier naast ons, dus dat afwassen was geen probleem!

Welterusten..

Eens kijken of mijn matje zichzelf al opgeblazen heeft…..nee helaas, zo nieuw uit de verpakking heeft het waarschijnlijk iets langer de tijd nodig. Dan maar even zelf bijblazen. Nu alles klaar ligt hebben we tijd om met elkaar te kletsen en ervaringen te delen over de verschillende producten, spullen en belevenissen op outdoor gebied die ieder van ons heeft. Dan is het echt tijd om de tent in te gaan en te slapen.

Ik moet zeggen dat het slapen op de Yuka 5 mij blij verrast heeft. Het is een stuk comfortabeler dan ik had verwacht en zeker een aanrader! Bij nader inzien denk ik dat de iets dunnere (en daardoor ook iets lichtere) Yucca 3.8 ook prima is.

De volgende ochtend was een prachtige ochtend, de zon kwam al vroeg tevoorschijn. Met elkaar ontbijten, de spullen weer opruimen en inpakken en de wandeling terug maken. Weer aangekomen bij Vrijbuiter Gouda toch nog snel even een douche gepakt (ja, die luxe hebben we😊). Daarna hebben we vol enthousiasme de ervaringen van ons uitje gedeeld met de andere collega’s en natuurlijk met onze klanten in de winkel. Het was een leuke, leerzame en gezellige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

Tips

  • Zorg voor een goed passende backpack
  • Pak je backpack op de juiste manier in, gebruik eventueel packing cubes.
  • Neem voldoende water mee
  • Probeer zoveel mogelijk compacte en lichtgewicht spullen te verzamelen
  • Wandelstokken geven ondersteuning
  • Neem een vuilniszakje mee om zo je eigen afval mee te kunnen nemen als er geen prullenbak in de buurt is
  • Heb plezier!

Angela van Dam, Verkoopadviseur Outdoor – Vrijbuiter Gouda

Wat vond je van dit artikel?