Kampeerders rond het kampvuur
  • Inspiratie
  • Vrijbuiters aan het woord

Kampvuurverhalen door Vrijbuiters

22 januari 2023 · Aangepast op 10 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Kampvuurverhalen door Vrijbuiters

Een kampvuur leent zich goed voor avontuurlijke verhalen en andere spannende vertellingen. Drie Vrijbuiters vertellen wat hun ultieme avontuur was.

Een ongerept avontuur door Botswana | Floris

We hadden een lange dag rijden achter de rug. Mul zand en diepe sporen hadden het uiterste van de 4×4 gevraagd. Na zo’n ingespannen dag waren we voldaan, maar vermoeid. We kwam aan op onze prachtige kampeerplek: Savute Rest Camp. Het gebied heeft geen hekken, dus keek je zo de bush in. Rangers vertelden ons dat we voorzichtig moesten zijn. Er waren namelijk leeuwen in de buurt die een antilope te grazen hadden genomen.

Tijdens het afwassen was het al donker geworden, dus liepen we behoedzaam terug naar onze kampeerplek. Was het hier al naar links of toch de volgende afslag? Met een Petzl-hoofdlamp die steeds minder licht gaf liepen we in het duister terug naar de veilige jeep. Yes, we hebben onze jeep gevonden! Maar wat zien we daar?! Twee glinsterende ogen lichten op naast onze jeep. HELP! Voorzichtig schuifelen we langzaam achteruit terug naar het hoofdgebouw. Met de schik in onze benen vertellen we dat een leeuw naast onze jeep staat. Twee knorrige rangers lopen met ons mee naar de jeep. Eenmaal aangekomen beginnen ze spontaan te lachen: ‘wat je daar ziet is geen leeuw, maar een Afrikaanse scrub haas!’.

De magische Machu Picchu | Dick

Mijn meest bijzondere avontuur is de wandeltocht die we maakten naar de Machu Picchu in Peru. Helaas hadden we op onze reis geen tijd om de volledige Inca Trail te lopen. Gelukkig hadden we wel de mogelijkheid om de laatste dag van deze route te lopen! Deze pittige wandeling duurt zo’n negen uur. We wandelen dwars door de weelderige jungle. We lopen steeds verder omhoog via de talloze traptreden, die door de Inca’s zijn neergelegd om Machu Pichhu te kunnen bereiken. Voor ons gevoel waren we alleen in de jungle. We komen maar een handjevol mensen tegen.

De route loopt langs een aantal prachtige Inca opgravingen. Hier kunnen we even uitrusten en genieten van het uitzicht. We kwamen zelfs een kudde alpaca’s tegen! Maar het mooiste kwam toch aan het eind van de dag. Toen konden we via de zonnepoort Inti Punku voor het eerst de verbogen Inca stad Machu Picchu zien. Wat een onvergetelijk moment!

 

Spontane Aziatische tripjes | Sabina

In gedachten loop ik weer met m’n zware backpack op de mooiste luchthaven ter wereld: ‘Changi Airport’ in Singapore. Van mijn driemaandse backpacktrip door Zuidoost-Azië, ben ik al lekker een maand onderweg. Terwijl ik me verbaas over alle hypermoderne taferelen, besef ik me dat dit terecht het mooiste vliegveld ter wereld is. Ik bedoel een heuse indoor-waterval, wie verzint dat?! Kerst stond voor de deur en alle hoeken waren vrolijk versierd met kersbomen, sneeuwpoppen en met kerstlampjes versierde palmbomen. Dan sta je daar in je korte broek tussen al het kerstgeweld. Een situatie waar ik wel aan kon wennen!

Waar ik helemaal enthousiast van werd, was ons spontaan geplande tripje naar Bali. Hier willen we heen, voordat we de hagelwitte stranden van de Filipijnen bezoeken. Van een niet-werkend systeem keken wij inmiddels al niet meer op, dus boekten we onze tickets met een enorme stapel buitenlands geld aan de balie. Opgelost!  Diezelfde middag zaten we in het vliegtuig, zo makkelijk kan het gaan. Heerlijk om spontane tripjes te maken!

Lees ook de barbecue verhalen van onze Vrijbuiters!

Wat vond je van dit artikel?