Koken aan de waterkant
  • Inspiratie

Koken met weinig

20 december 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Koken met weinig

Koken in de natuur: voor de één een mooie uitdaging, voor de ander pure noodzaak. Toch zijn wij er van overtuigd dat er op elke plek ter wereld wel wat lekkers te bereiden is. Want hoe ver je ook de bosjes induikt of rotsen beklimt, één ding zul je op vakantie niet snel aantreffen: haast. En de tijd maakt een hoop goed!

Daarbij vind je in ons assortiment zulke vernuftige uitvindingen, die vaak ook nog in je backpack passen. Dus als jij deze vakantie nou niet veel meer bij de hand hebt dan een vuursteen en wat bramenstruiken, is deze mobiele kookshizzle net wat voor jou. Voor jouw leesgemak hebben we 4 artikelen gesorteerd van -volledig back to basic- tot -wow best luxe voor waar we zijn-.

1. Boven een vuurtje

Als we even wegdromen over de vakantie, dromen we over een vuurtje, de natuur en het ultieme gevoel van vrijheid. Vuur heeft iets magisch en die magie, dat is wat Light My Fire verkoopt. Het bekendste product van Light My Fire is misschien wel Grandpa’s FireFork. Dit superhandige kleine ‘dingetje’ past altijd in je tas. Je monteert het zo op een stok of tak, waarmee het spontaan een enthousiaste barbecuevork wordt. Dus trek die worstjes uit de struiken, vang een courgette, pluk wat marshmallows uit de boom en laat de magie zijn werk doen. Moet je het vuurtje nog maken? Neem dan ook de FireSteel van Light My Fire mee. Die is echt megahandig en zo klein dat niemand ziet dat je valsspeelt.

2. Ruimte besparen zonder in te leveren

Toffe spullen maken om anderen te inspireren actief te zijn en op pad te gaan, dat is waar Sea To Summit voor staat. Met de X-Set overtreft het merk zichzelf weer. Bij Vrijbuiter begrijpen we wel waarom dit artikel zo populair is. Deze set zorgt ervoor dat je, hoewel licht bepakt, toch perfect georganiseerd op reis gaat. De X-Set is namelijk op te vouwen tot het formaat van een frisbee en in welke backpack is er geen plek voor een frisbee? Je moet er hoogstens een frisbee voor thuislaten. Anyway, de X-set bevat een handige kookpan, 2 mokken en 2 kommen. Zet de kookpan op een eenvoudig gasbrandertje en warm er eenvoudig de lekkerste gerechten in op. En als je dan toch lekker ruimte aan het besparen bent, maak je opvouwbare keuken dan helemaal af met deze handige koffiefilter en afwasbak met 10(!) liter inhoud.

3. De beste wingman

Je kunt natuurlijk je hele gereedschapskist en besteklade in je backpack stouwen, maar het kan ook makkelijker. Laat er nou net een handige multi-tool bestaan waarmee je de meest gebruikte gereedschappen bij de hand hebt. Met deze Rev Multitool van Leathermann kun jij dus bijna elke klus aan. Hij bestaat maar liefst uit 14 functies; van een geveerde draadklipper, schaar, blikopener en gekarteld mes tot meerdere soorten schroevendraaiers. Jaja, met deze kameraad aan je zijde ben je op alles voorbereid.

4. Camping cocktails

Mocht je tot hier zijn gekomen met lezen, dan heb je best een cocktail verdiend. Maar wacht even, je zit natuurlijk midden in de natuur! Daar heeft Stanley gelukkig wat op bedacht en die uitvinding willen we je tenslotte niet onthouden. Dit Happy Hour System heeft weinig met eten te maken, dit is een mobiele cocktailbar. Wat? Ja! Met deze set neem je je happy hour gewoon mee de wildernis in. Want ook tussen de wilde dieren wordt het gewoon vrijdagmiddag. De set bestaat uit een citruspers, shaker, dop en 2 rvs-glazen die de boel koel houden. En wat betreft de ingrediënten… hadden jullie niet net die citrusboom gespot? Of was het een bramenstruik? Hoe dan ook, een kleine kers op de taart is snel geplukt.

Proost!

 

Ontdek ook hoe je een avontuurlijk kopje koffie zet!

Wat vond je van dit artikel?