Kopie koppel met matching outfit
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Het Kopie Koppel: twinning=winning!

2 februari 2024 · Aangepast op 4 april 2024 · Leestijd 2 min

Koppelkorting: 1 + 1 gratis!

“Kijk schat, van dit windjack is er zowel een heren-variant en een dames-variant te koop. Perfect voor onze fietstochten. Die nemen we toch!? Leuk ook in combinatie met onze kanariegele regenponcho!” Als je dit hoort, of als je ooit langs een Nederlandse fietsroute hebt geflaneerd, is de kans groot dat je zo’n koppeltje in het wild hebt gevonden. We noemen ze: het Kopie Koppel.

Het fenomeen

Je weet wel, van die stellen die in de loop der tijd zó op elkaar zijn gaan lijken in hun doen en laten, dat ze zelfs qua uiterlijk behoorlijk identiek geworden zijn. Met exact dezelfde regenjas, fietstassen, matchend fleecevest, afritsbroek en misschien zélfs wel de befaamde ‘sokken-in-sandalen look’. Sommigen gaan zo ver dat ook hun kapsel eraan moet geloven. We hebben het hier natuurlijk over het fenomeen ANWB-stellen, ook wel bekend als Kopie Koppels.

Ken (of ben) jij ze?

Het koppel in actie

Het is zo’n duo dat eruitziet alsof ze rechtstreeks uit een praktische gids over fietsen en kamperen zijn gestapt. Ze dragen bijpassende windjacks, hebben afritsbroeken voor elke weersomstandigheid en lijken een ingebouwd GPS-systeem te hebben voor pittoreske picknickplekjes. Je kunt ze ze bijvoorbeeld fietsend door het bos of hangend over hun routekaart tegenkomen. Geen pad laten ze onbewandeld.

Want ja, laten we wel wezen, binnen de groep van buitenliefhebbers, wandelaars, kampeerders en andere soorten Vrijbuiters, wordt dit type stelletje goed vertegenwoordigd. Om elkaar snel en gemakkelijk te kunnen herkennen in de menigte, zijn opvallende kleurtjes vaak erg in trek.

Erg? Nee hoor! Grappig? Soms wel 😉

Koppelkorting? Twee zielen, één windjack

Waarom dan toch die matching outfits? Puur vanwege dezelfde smaak? Of is het vanwege de grote affectie voor elkaar? Omdat ze zo naar elkaar toegegroeid zijn dat ze automatisch dezelfde soort uniseks kleding zijn gaan kopen? Of zou het komen doordat het koppel korting kreeg? 1 + 1 gratis. Partnervoordeel. Twee voor de prijs van één. Koppelkorting. You name it.

Hoe dan ook, het levert pareltjes van plaatjes op. En daar hebben we een mooie verzameling van gemaakt. Je zou haast denken dat ze een abonnement hebben op dezelfde kledingwinkel. Twinning=winning 😉

Valentijns-Voordeel: 1 + 1 gratis op matching items!

Herken je jezelf hierin? Heb jij stiekem ook dezelfde smaak als je partner? Of wil je de wereld gewoon trots laten zien dat jullie een stel zijn? Niets om je voor te schamen, we geven je groot gelijk!

Speciaal voor de week van Valentijnsdag 2024, hebben we bij Vrijbuiter een leuke 1 + 1 gratis actie op matching items. Ga voor de knusse momenten thuis in het joggingspak, beschikbaar in heren-variant en in dames-variant. Of scoor  een goed windjack voor beiden, en fiets met de wind in de rug en een kaart op het stuur samen heel Nederland door. Twee zielen, één windjack.

De actie geldt op de volgende matching items:

Redwood

Alles van Apollo

prouduct image        prouduct image       prouduct imageprouduct image

Image 1 of 2prouduct image  prouduct image prouduct image

prouduct image      prouduct image         prouduct image      prouduct image

prouduct imageprouduct image  prouduct image

Stel met je geliefde dus je favo outfit samen. Combineren is natuurlijk mogelijk.

Een Kopie Koppel is…

  • een koppel dat zich kenmerkt door een onmiskenbare uniformiteit in kleding, maar ook in gedrag
  • een koppel dat er graag samen op uit trekt, vaak met activiteiten als wandelen, fietstochtjes maken en kamperen
  • vaak een wat ouder (gepensioneerd) koppel, maar vergis je niet. De term wordt ook wel gebruikt voor jongere matching stelletjes

Wat vond je van dit artikel?