4 mensen met luchtbedden
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Lekker slapen op de camping

5 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 4 min

Lekker slapen op de camping

Het is misschien wel het meest gehoorde argument waarom veel mensen toch niet kiezen om te kamperen in een tent; het gebrek aan slaapcomfort. Maar wat deze kampeer-pessimisten niet weten en de kampeer-realisten wel, is dat er tegenwoordig luchtbedden en slaapmatten bestaan die heerlijk comfortabel liggen als je eigen matras. Zo slapen jullie net zo lekker als thuis!  En luchtbedden die altijd lek gaan of leeglopen, dat is allang verleden tijd! Wist je dat je in onze megastores bovendien bijna alle luchtbedden en slaapmatten kunt uit proberen? Zo weet je zeker dat je het juiste campingbed kiest die bij jou past.

Maar om je alvast een beetje op weg te helpen nemen we je graag mee in de (droom)wereld van luchtbedden, slaapmatten en slaapmatrassen en laten je de nieuwste trends en producten op het gebied van optimaal slaapcomfort zien.

Luchtbedden

Laten we beginnen met luchtbedden. We verkopen ze in alle soorten en maten: van voordelige oerdegelijke opblaasbedden tot luxe opblaasbare matrassen. Een groot bijkomend voordeel van luchtbedden – het zit al in de naam – is dat ze gevuld zijn met lucht en je ze gemakkelijk leeg laat lopen en opvouwt tot een klein plat pakketje.

Kies een luchtbed dat bij je past

Binnen onze winkels en online vind je een zeer ruime keuze aan luchtbedden. Zoek je een goed comfortabel luchtbed voor een zacht prijsje, kies dan voor een luchtbed uit de onze eigen Redwood serie zoals bijvoorbeeld dit voordelige eenpersoons luchtbed. Geen zin om je luchtbed zelf op te pompen? Kies dan voor dit sterke tweepersoons luchtbed van Redwood. Is dit je nog niet comfortabel genoeg en zoek je het graag hogerop? Kijk dan eens naar deze Intex Pillow Rest Raised Queen. Dit is met zijn 42 cm hoogte een heerlijk comfortabele luchtbed.

Zelfopblazende slaapmatten

Laat je bij de keuze tussen een luchtbed of een slaapmat niet leiden door de gedachte dat een luchtbed dikker is en daarom dus ook comfortabeler. Dit is namelijk niet per se het geval. Er bestaan tegenwoordig super dunne slaapmatten die ook nog eens heerlijk liggen, ideaal voor bijvoorbeeld rondtrekkende reizigers. En bijna vergeten, ze blazen zichzelf op!

Isolerende werking

Een slaapmat heeft in vergelijking met een luchtbed een veel beter isolerend vermogen. De optrekkende kou uit de grond koelt de lucht in een luchtbed namelijk af. Deze koude lucht kun je met je eigen lichaamswarmte minder goed verwarmen waardoor het bed door de meeste mensen als iets kouder ervaren wordt. Ga je buiten het zomerseizoen of in een minder warm land kamperen, kies dan bij voorkeur voor slaapmat of matras met een extra isolerende laag.

Geen ademnood

Een pomp voor een luchtbed neemt best veel ruimte in beslag en een dik luchtbed met de mond opblazen vergt de nodige longinhoud. Gelukkig blazen onze slaapmatten zichzelf op! Rol de mat uit, draai het ventiel open, drink een bakje koffie, draai het ventiel dicht en klaar is kees. Dat zal wel duur zijn zo’n zelfredzame slaapmat? Nee hoor, bekijk bijvoorbeeld eens deze scherp geprijsde slaapmat van Redwood: comfortabel, isolerend en compact.

Licht in gewicht

Als je al je kampeerspullen op je rug of met de fiets mee neemt, dan is elke gram besparing mooi meegenomen. Gelukkig voor jou wegen slaapmatten al helemaal niet veel. Maar sommige zijn zelfs zo licht dat ze bijna je tent uitwaaien. Zoals deze comfortabele, extreem lichtgewicht slaapmat van Exped. Deze mat weegt een indrukwekkende 465 gram: dat is het gewicht van 3 appels!

Slaapmatrassen

Ben je van plan om langere tijd op één plek te staan, heb je er geen bezwaar tegen dat je matje meer dan 2 appels weegt, en wil je vooral net zo comfortabel slapen als thuis? Kies dan voor een slaapmatras. Dit zijn (deels zelfopblaasbare) dikke slaapmatten met een isolerende schuimlaag, waar het minder draait om gewicht en pakmaat, maar des te meer om optimaal slaapcomfort.

Comfort tijdens koude nachten

Het grote voordeel van een slaapmatras in tegenstelling tot een luchtbed is de isolerende schuimlaag in de mat. Het voordeel hiervan is tweeledig: enerzijds biedt het zachte schuim optimaal slaapcomfort, anderzijds zorgt de isolerende laag ervoor dat kou uit de grond jou niet bereikt. Deze eigenschappen zie je bijvoorbeeld terugkomen in de Stretch Limousine 10 van het merk Redwood. De dikke schuimvulling van het matras vormt zich helemaal naar je lichaam en de toplaag voelt heerlijk zacht aan. Het ligcomfort van deze slaapmat is zo hoog, dat het niet onder doet voor een regulier matras. Kom het matras gerust eens uitproberen in één van onze megastores en ervaar het zelf! Hij is ook beschikbaar in een 2-persoonsversie.

Meer voordelen slaapmatten t.o.v. luchtbedden

Slaapmatten en matrassen hebben nog een aantal grote voordelen. In tegenstelling tot luchtbedden, die vaak vrij log zijn en veel plaats in de tent innemen, nemen slaapmatrassen door hun geringe dikte veel minder plaats in (vooral onder een schuine tentwand). Een ander bijkomend voordeel van een slaapmatras in tegenstelling tot een luchtbed is de fijne drukverdeling. Op een luchtbed wil het nog wel eens voorkomen dat partner 1, besluit ’s nachts naar de wc te gaan en bij terugkomst partner 2 van het luchtbed af lanceert. Op een goed slaapmatras voor twee personen overkomt dit je nooit.

Vind je het nog lastig om een keuze te maken? Kom gerust eens langs bij één van onze megastores en test onze luchtbedden en slaapmatten op verschillende ondergronden of lees onze blog met extra tips! Kun je dan alsnog geen keuze maken, dan slaap je er toch een nachtje over, bijvoorbeeld op één van onze heerlijke luchtbedden, slaapmatten of slaapmatrassen 😉

Wat vond je van dit artikel?