Suppers op het water
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Lekker weer om de hoek

16 juni 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Lekker weer om de hoek: met deze activiteiten krijg je gegarandeerd het vakantiegevoel!

De zomer staat voor de deur! Vergezeld met een heerlijk zonnetje en hogere temperaturen zetten wij een aantal ideeën op een rijtje die je sowieso een vakantiegevoel bezorgen. Gewoon in eigen land!

1. Tour de Limburgse heuvels

Fietsfanaten weten allang dat je in Limburg fantastische fietsroutes hebt. Fietsdrager op de auto of caravan en voor je het weet hoor je het geluid van je fietsband op een steile helling of spat de modder langs de wielen van je mountainbike. Een paar Clif bars in je rugzak en zoeffff…

De meest technische route voor mountainbikers vind je op de flanken van de Sint Pietersbergroute in Zuid-Limburg. Maar je kan hier ook voor een rondje Riemst kiezen van 12,5 kilometer. Dan pak je een mooi stukje België mee. En het is een stuk eenvoudiger dus je kan dit ook met de hele familie proberen! Toch liever wielrennen? In Zuid Limburg liggen in een straal van veertig kilometer alle beklimmingen die er in Nederland toe doen. Train die benen! Dan kan je een flinke dag doorhalen met zoveel hoogtemeters dat je je in de Alpen waant!

2. SUP’en aan de Zeeuwse kust

Een beetje uitwaaien aan de zilte Zeeuwse kustlijn doet wonderen. Keihard Bløf in de auto meezingen onderweg en eenmaal aangekomen scoor je vast door middel van take-away een portie mosselen. Je kan hier natuurlijk een strandwandeling maken of een zandkasteel bouwen, maar als je écht iets bijzonders wilt doen. Ga dan SUP’en!

Als je denkt dat SUP’en heel zen is, dan kán je gelijk hebben. Zeker als je tijdens zonsondergang over het gladde water glijdt op het Veerse Meer, de Otheense Kreek in Terneuzen of het Grevelingenmeer bij Brouwershaven. Of als je in het maanlicht in Goeree-Overflakkee op het meer van Volkerak peddelt.

Wil je iets meer actie? Span die spieren aan en peddel de Noordzee op in Domburg of Vrouwenpolder. Of ga met laag water de Ooster- of Westerschelde op voor wat woeste golven.

3. Overnachten op de Veluwe

Gelukkige bezitter van een camper of een tentje? Met de prachtige natuur om je heen waan je je in een Zweeds bos. Je zou bijna zweren dat je net een rendier zag lopen. Uren verdwalen tussen de bomen, ’s avonds genieten van de sterrenhemel en ’s morgens wakker worden van een familie wilde zwijnen.

Gaan jullie voor de grootste zandverstuiving van Europa; het Kootwijkerzand? Of toch de heuvelachtige Veluwezoom-Posbankroute of een ontmoeting met de schaapskuddes op de Loenermark?

4. Uitvaren in Friesland

Huur met de familie of een stel vrienden een bootje. Verken bijvoorbeeld de Friese meren, de Loosdrechtse Plassen, het IJsselmeer… laat je ’s avonds in slaap wiegen door de golven, verken kleine riviertjes en meer aan bij een molen. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, want die ijsvogels zijn in een felblauwe flits zo weer weg gevlogen!

Geen gedoe met bruggen waar je niet onderdoor past? Regel een kano! Peddel langs de Reidmarroute, over het Sneekermeer, door de kanalen, of volg de Scheenroute door het natuurreservaat de Rottige Meente (tussen Friesland en Overijssel). Grote kans dat je heel wat meer ziet. En je armen aan het einde van de dag voelt branden…

5. Nóg dichter bij huis

Hebben jullie zo’n mooie overdekte veranda? Blijf er een nachtje slapen! Of zet je tent op in de tuin. Ook thuis kun je eenvoudig het vakantiegevoel creeëren. Teenslippers aan, of je wandelschoenen. BBQ’en, een fietstochtje maken… Het vakantieschema, maar dan vanuit jouw eigen huis. Zuurstof snuiven in het dichtsbijzijnde bos of op het strand.

Door het lekkere weer zin in een dagje strand gekregen? Ontdek hier de mooiste stranden van Nederland!

Wat vond je van dit artikel?