2 mensen in het bos
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Maak een feest van de herfst met deze 5 tips!

12 september 2023 · Aangepast op 11 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Maak een feest van de herfst met deze 5 tips!

Het is weer herfst! Veel mensen denken bij herfst aan slecht weer en binnen voor de tv zitten. Daar denken wij  anders over. De herfst heeft juist heel veel mooie kanten. Er komen weer kastanjes aan de bomen, de bladeren veranderen van kleur én buiten ruikt het heerlijk fris (zeker na een regenbui). Als dit nog geen redenen zijn om naar buiten te gaan, dan hebben we nog wat extra tips om van de herfst een feestje te maken!

1. Bingo in het bos

De herfst is het perfecte seizoen voor een boswandeling. Het bos verkleurt van groen naar rood, oranje, bruin en geel. Om de wandeling extra leuk te maken kun je er bingo spelen, je kijkt daardoor extra goed om je heen! Maak thuis een leuke bingokaart (of print die van ons) met herfst elementen: een rood blad, een eikeltje, een kastanje, een paddenstoel etc. Neem hem mee naar het bos en wie als eerste alles gevonden heeft krijgt na de wandeling een warme choco! Ps. Een extra voordeel van het bos is dat als het een beetje regent, de bomen je droog houden!

2. Knutselen met kastanjes

De herfst brengt ook regen en storm met zich mee. Gelukkig is dit geen reden om je te vervelen. Heb je gisteren tijdens het mooie weer kastanjes mee naar huis genomen? Perfect! Met de kastanjes kun je spinnenwebben maken, het enige dat je nodig hebt zijn cocktailprikkers en wat wol. Is je web af? Maak er een vrolijke spin bij. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een kastanje, ijzerdraad en misschien wat strijkkralen om de poten extra vrolijk te maken.

3. Herfst recepten

Regen, regen en nog eens regen. Tijd genoeg dus om eens lekker uitgebreid te gaan koken. Pompoenen horen bij de herfst, heb je al eens een pompoensoep gemaakt? Dit is het moment! Ook kunnen de paddenstoelen dit seizoen niet ontbreken, maak een lekkere paddenstoelen schotel met pasta. Hmm het water loopt ons al in de mond.

Iets extra’s bakken? Voor vogels is het tijdens de herfst lastiger om voedsel te vinden. Je kunt ze een handje helpen door vetbollen te maken. Het enige dat je nodig hebt is vogelvoer, frituurvet en koekjes vormen. Bakken maar! Wil je er echt een feestje van maken voor de vogels? Bak dan eens een hele taart voor ze. Natuurlijk wel met vogelvoer in plaats van slagroom 😉

4. Wandelen op het strand

Trek je winddichte jas aan, want we gaan uitwaaien op het strand! De herfst is het uitgelezen seizoen om een lange strandwandeling te maken. Je kunt heerlijk je hoofd even leeg maken zonder dat je massa’s mensen tegen komt. Uitgewaaid? Sluit de strandwandeling af met een lekkere warme kop thee of chocomelk met slagroom!

5. Organiseer een fotowedstrijd

In de herfst staat de zon laag, dit zorgt voor perfect licht. Tijd voor een fotowedstrijd! Maak een mooie foto van de zonnestralen die tussen de gekleurde bomen schijnen, zoom eens in op de details van een paddenstoel of probeer een dier perfect op de foto te zetten. Wie heeft het perfecte plaatje? Misschien ontdek je meteen een nieuw talent bij jezelf!

Heb je alle bovenstaande activiteiten afgevinkt? Dan kun je natuurlijk ook nog kamperen in de herfst. We geven je 5 redenen waarom dit een goed idee is!

Wat vond je van dit artikel?