Marloes en haar camper
  • Vrijbuiters aan het woord

Kamperen, op pad met Marloes en haar camper

3 maart 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Marloes Engelhard –
Trotse eigenaresse van Betsy een Mercedes 206d uit 1977

Ik heb deze camper in 2014 gekocht, twee jaar nadat mijn vader overleed. Het was mijn ticket naar meer ruimte en vrijheid in het leven, dat had ik hard nodig. Mooi symbolisch kocht ik haar van een deel van de erfenis. Een camper geeft eindeloos veel mogelijkheden, vrijheid en plezier. Het is de beste aanschaf uit mijn leven tot nu toe! Mijn vader was dol op buiten en hij lag het liefste op zijn buik tussen de struiken vogeltjes te fotograferen. Ik heb het gevoel dat ik daarin veel op hem lijk en zet deze liefde voor buiten voort.

Betsy

De camper is oud maar nog steeds mega goed. Om dit zo te houden zet ik haar in de winter in de stalling, lekker binnen zodat ze niet teveel last krijgt van roest. Van maart tot oktober reis ik bijna elk weekend rond, het is echt een lifestyle! Van het onderhoud tot het plannen van de tripjes en het stylen ik vind alles leuk. #vanlife haha

Ik ben lid van de Mercedes nomade club en wil zelf ook een clubje oprichten: woman on wheels. Een club voor vrouwen met een campertje om samen te klussen, te reizen en tips en tricks uit te wisselen. Het is fijn als je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden. Ik ben heel dankbaar dat ik begonnen ben vóór de camperhype en Betsy voor een prikkie heb kunnen kopen. Nu hebben veel vrienden en vriendinnen van mij ook campers en reizen we graag samen, dat is heel gezellig.

Ik werk nu op de HR afdeling van Vrijbuiter, maar toen ik nog voor mijzelf als freelancer werkte was de camper ook een onderdeel van mijn werk. Ik gaf soms inspiratiesessies vanuit de camper als coach voor mensen die ergens vastzitten in hun leven. Dit werkt heel erg goed, zodra je binnenstapt in de camper valt het normale leven en de sleur van je af en word je één met het nomadebestaan en de natuur.

De verste reis die ik tot nu toe gemaakt heb is naar noord Spanje, een mooie surftrip langs de kust van Frankrijk en Spanje in de zomer van 2018. Op dit moment ben ik lekker bezig om de roest aan te pakken en de gordijntjes te vervangen. Ik kan niet wachten tot het paasweekend, want dan ga ik weer kamperen bij Landgoed Energy Up!

 

Mijn lievelingsplekken in Nederland zijn:

  1. Landgoed Energy Up in Zeewolde: Een prachtig landgoed op hele pure grond in de Flevowildernis, het is 20 minuten van ons huis maar voelt altijd als vakantie. Landgoed Energy Up is een goed voorbeeld van de camping van de toekomst wat mij betreft: Camping met meerdere functies van samenwonen, leven en werken in een community met een mooi programma rondom persoonlijke ontwikkeling. Maar ook gewoon kamperen. Het is er prachtig, de plekken zijn ruim en er is veel rust, er werken en leven hele fijne mensen en het programma in de zomer is erg leuk, echt een aanrader!
  2. Camping de Lakens in Bloemendaal aan zee: Een van Nederlands oudste campings en dat merk je, het is een geoliede machine, een hele fijne camping in de duinen aan zee en er is van alles te doen, je moet wel je portemonnee meenemen want ze zijn ook een van de duurste campings van Nederland!
  3. Camping het Veerse Gat in Veere : Heerlijk toeven bij Staatsbosbeheer vlak aan het Veersemeer, er is niets te doen dan vuurtjes stoken en wandelen. Hier kom je helemaal tot rust
  4. Camping de Lievelinge in Vuren: Altijd feest op de lievelingen, inspireren en geïnspireerd worden, zien en gezien worden het is een groot visueel spektakel, erg leuk voor kinderen en innerlijke kinderen en altijd snel vol dus wees vlot als je hierheen wilt en boek je plekje!

Lievelingsboek: Koken op vier wielen, I love the seaside

Lievelingsmagazine: Vanlife Magazine

Meer lees inspiratie? We zetten de leukste vakantieboeken op een rij!

Wat vond je van dit artikel?