Wandelaars met lowe alpine rugzakken
  • Inspiratie
  • Merken

Meer dan 50 jaar Lowe Alpine

19 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Meer dan 50 jaar Lowe Alpine

Elk merk heeft zijn eigen verhaal, maar het verhaal van Lowe Alpine is wel heel bijzonder. Het lijkt wel een goed jongensboek! Het verhaal begint bij 3 broers uit de Amerikaanse staat Utah: Jeff, Greg en Mike Lowe. De broers, echte durfallen die nergens bang voor waren, besluiten op een dag om bergen te gaan beklimmen – hele steile het liefst. Ze bleken talent te hebben. Het duurde dan ook niet lang voordat ze rotswanden opklommen die als ‘onmogelijk te beklimmen’ in de boeken stonden.

Maar, op de grens van het onmogelijke werd de vraag naar betere producten wel steeds groter. Het aanbod aan goede bergklim producten was in die tijd nog zeer minimaal. Daarom besloten de broers op een dag zelf de producten te gaan ontwikkelen. Het eerste product was een tas in 1967: de Lowe Alpine Expedition Pack. Met deze slim ontwikkelde rugzak kon zwaarder gewicht gemakkelijker meegenomen worden de berg op. Wat de 3 broers toen nog niet wisten is dat deze rugzak het begin werd van een merk dat bergbeklimmen voor altijd veranderde.

Lowe Alpine vandaag de dag

Van de 3 broers werd Jeff Lowe de beroemdste bergbeklimmer. Hij beklom meer dan 1000 bergroutes, die nog nooit eerder beklommen waren en hij werd daarmee zonder twijfel één van de bekendste en meest invloedrijke bergbeklimmers ter wereld. Hij is daarom, 50 jaar later, niet voor niets het gezicht van dit bijzondere merk. Vandaag de dag maakt Lowe Alpine nog steeds producten voor bergbeklimmers, maar ook voor: backpackers, hikers, skiërs, mountainbikers, expeditieleden, en dagjes-avonturiers. Van een klein merk voor bergbeklimmers is het uitgegroeid tot één van de grootste outdoor merken ter wereld.

De evolutie van de rugzak

De producten van Lowe Alpine zijn gemaakt door avonturiers voor avonturiers en dat merk je. Neem bijvoorbeeld de eerste rugzak die door Lowe Alpine ontworpen werd: de Lowe Alpine Expedition Pack. Dit was de eerste rugzak met een parallel intern frame, dat ervoor zorgt dat het gewicht van de schouders tot de heupen, optimaal verdeeld wordt. Dit ontwerp wordt door velen gezien als de basis voor alle ‘technische rugzakken’ die daarna op de markt kwamen. Maar, het kan altijd nog beter moeten ze gedacht hebben. De afgelopen 50 jaar stond de ontwikkeling namelijk nooit stil, resulterend in een breed assortiment rugzakken: voor iedere outdoor activiteit eentje op maat. Van een lichtgewicht rugzak voor je dagelijkse portie avontuur, tot een technische rugzak geschikt voor lange avontuurlijke hikes door de bergen. En dan hebben we het nu alleen nog maar over de rugzakken gehad…

Meer dan een merk: een filosofie

“Luister goed naar je innerlijke roep om avontuur en ga! Want meer redenen heb je niet nodig.” Lowe Alpine is de afgelopen 50 jaar veel meer geweest dan een merk dat producten maakt voor outdoor activiteiten. Lowe Alpine staat voor avontuur, met de legende Jeff Lowe als uitgelezen ambassadeur. We hopen dat Lowe Alpine ons nog lang blijft inspireren om lekker naar buiten te gaan en we hopen nog lang te mogen genieten van de topproducten die ze maken, want wat een fijn merk is dit!

Ontdek ook welke backpack bij jou past!

Wat vond je van dit artikel?