Toerist met landkaart
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Musthaves voor je aankomende citytrip!

5 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 3 min

Musthaves voor je aankomende citytrip!

Je loopt in een vreemde stad die je niet kent, de avondzon schijnt, het geluid van lachende mensen galmt door de straat en de geur van heerlijk eten vindt zich een weg naar je neus. Het is nog heerlijk warm buiten. In de verte zie je een gezellig terrasje, als je dichterbij komt zie je dat er nog precies één tafeltje vrij is. Je ploft neer op een stoel onder een dak van druiven. Daar zit je dan in die vreemde stad, die vreemde stad waar je je nu al thuis voelt.

Een citytrip is een heerlijke manier om een stad te ontdekken en even te ontsnappen uit het drukke dagelijkse leven. Omdat het een kort tripje is, hoef je weinig te regelen en niet veel spullen mee te nemen. Snel de tas inpakken, de tickets printen en weg ben je. Maar in de charme hiervan schuilt ook een gevaar, want voor je het weet vergeet je van alles mee te nemen. Wij Vrijbuiters zijn gelukkig al zo vaak dingen vergeten, dat we nu precies weten wat jij mee moet nemen. Netjes opgesomd in een lijstje hieronder. Geen dank!

1. Rolkoffertje

Waarom al je bagage op je rug dragen als je ook rollend door het leven kan? Een rolkoffer is ideaal om al je spullen in kwijt te kunnen. Door de stevige body van een rolkoffer kan deze tegen een stootje. Kleine rolkoffers mogen trouwens (bij de meeste airlines) gewoon meeals handbagage en hoeven dus niet ingecheckt te worden. Check wel even bij je luchtvaartmaatschappij wat de maximale afmetingen voor handbagage zijn, dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

2. Dagrugzak

Met je rolkoffer de stad verkennen is geen aanrader! Neem daarom altijd een dagrugzak mee. Klein genoeg om comfortbal mee te nemen, maar groot genoeg om er je camera, een lekkere warme trui, een flesje water en zonnebrandcrème in kwijt te kunnen.

3. Goede schoenen of sandalen

“We moesten hier toch links, of was het nu rechts?” In een nieuwe stad raak je altijd verdwaald en dat is helemaal niet erg, want zo vind je vaak de leukste plekjes. Maar hou er wel rekening mee dat je meer loopt dan je gemiddeld op een dag zult doen. Goede lage wandelschoenen zijn dan ook een musthave. Ga je in de zomer op citytrip naar een warm land, overweeg dan lekker luchtige sandalen. Kies wel voor sandalen die grip, steun en comfort geven.

4. Bescherming tegen de zon en insecten

Heerlijk zo’n Spaans terrasje in de zomer. Maar pas op! Als je jezelf niet goed insmeert met zonnebrandcrème evolueer je binnen enkele uren in een kreeft. Wil je naast verbranden ook voorkomen dat je lek gestoken wordt door de familie mug? Vergeet dan niet om een anti-insectenspray mee te nemen.

5. Camera

Het is altijd leuk om op een druilerige dag nog eens de foto’s van je fantastische citytrip te bekijken. Of druk je favoriete foto af op groot formaat en geef deze een mooi plekje in je huis. Neem dus altijd een fotocamera mee op je trip. Het is ook leuk om video’s te maken van je avonturen. Een zeer geschikte gadget hiervoor is de een Go-Pro camera. Daar kun je veel super handige accessoires bij kopen zodat je ook onderwater, op die gave zipline of gewoon wandelend alles vastlegt. Neem je liever geen camera mee, maar wil je wel toffe kiekjes maken? Overweeg dan een lenskit voor je smartphone. Deze bestaat uit 3 verschillende lenzen, die je heel eenvoudig over de lens van je camera schuift en bevestigt met een clip.

6. Lekkere outdoorkleding

Pak allereerst sokken, ondergoed, een paar shirts en een broek of een leuk rokje in. Neem bij voorkeur lichte ademende kleding mee: dit zit lekker bij warm weer en houdt het gewicht van je tas of koffer laag. Neem verder een warme trui of een fijn fleecejack mee voor als het ’s avonds toch afkoelt. Maak je citytrip outfit helemaal af met een leuke hoed: goed voor je zomerse look en het beschermt je hoofd tegen de felle zon.

 

Al eens in de hoofdstad van Italië geweest? Ga op pad met Max in Rome en ontdek deze mooie stad!

Wat vond je van dit artikel?