Kinderen wandelen in het bos
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Niet vergeten tijdens de avond4daagse!

17 april 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Wat mag je niet vergeten tijdens de avond4daagse?

Help! Je loopt mee met de avond4daagse. Wat nu? Geen stress, wij snappen heel goed dat je niet precies weet wat je nodig hebt en hoe je je het beste voorbereidt. Wij zetten daarom voor jou zes handige, noodzakelijk en leuke producten op een rijtje die je niet mag vergeten. Als je de finish dan alsnog niet haalt, weet je in ieder geval dat het aan de voorbereiding niet gelegen heeft 😉

1. Goede wandelschoenen

Dit ligt natuurlijk erg voor de hand – of eigenlijk kunnen we beter voor de voet zeggen. Maar toch gaat het met de keuze voor de juiste wandelschoenen helaas vaak fout, met blaren en zere voeten als gevolg. Daarnaast zijn goede wandelsokken voor kinderen ook van groot belang om blaren en andere irritaties aan de voeten te voorkomen. Het is voor zowel volwassen als kinderen erg belangrijk dat een schoen goed past bij de vorm van je voet. Voor kindervoeten is dit extra belangrijk, omdat kindervoeten volop in de groei zijn en de juiste ondersteuning nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Schakel daarom altijd de hulp van een specialist in. Onze specialisten in één van onze Vrijbuiter megastores helpen je graag! We meten daar nauwkeurig de voet op en zoeken een schoen die bij jouw voet, of die van je kind past. Bij Vrijbuiter verkopen we al goede wandelschoenen voor kinderen vanaf € 49,95!

2. Fijne wandelkleding

De hoeveelheid kleren die je aantrekt is voor een groot deel afhankelijk van het weer. Kijk op de dag dat je gaat lopen altijd even naar het weersbericht, dan weet je wat je te wachten staat. Tip: kleed je aan in laagjes, bijvoorbeeld volgens het 3-lagensysteem. De onderste dunne laag houdt je droog, de middelste laag zorgt voor isolatie en de buitenste beschermt je. Het is fijn om voor de buitenste laag een jack te hebben dat fijn zit en gemakkelijk aan en uit kan, want wie weet breekt er wel een aangenaam warm avondzonnetje door. Voorspelt het een natte avond te worden? Overweeg dan om een poncho mee te nemen. Deze zijn bij Vrijbuiter zowel voor volwassenen als voor kinderen verkrijgbaar.

3. Bidon

Een stukje wandelen lukt de meesten van ons wel, maar 4 avonden achter elkaar 10 kilometer wandelen, moet je ook niet onderschatten. Je zult flink calorieën verbranden en gaan transpireren. Zorg er dan ook voor dat je tijdens het wandelen genoeg vocht tot je neemt. Een eigen waterfles voor de kinderen is niet alleen heel stoer, maar dus ook erg praktisch. Heb je meerdere kinderen? Kies dan verschillende kleurtjes bidons, dan houd je ze makkelijk uit elkaar. Ook volwassen krijgen dorst van zo’n stuk wandelen. Dus een grote-mensen-bidon is ook geen overbodige luxe.

4. Stappenteller

Oké, laten we eerlijk zijn: een stappenteller heb je niet perse nodig om de avond4daagse uit te lopen, maar het is wel een hele leuke gadget! Een stappenteller – het zal je niet verbazen – registreert het aantal stappen dat je zet tijdens een wandeling. Stappentellers zijn los te koop, maar je kunt ook gemakkelijk een ‘stappentel-app’ instaleren op je telefoon. Hoeveel stappen hebben jullie na 4 dagen samen gezet?

5. Rugzak

Een goede voorbereiding is het halve werk. De boterhammen zijn gesmeerd, de bidon is gevuld met water, je stappenteller ligt klaar… maar verrek, waar laten we al deze spullen? In een rugzak natuurlijk! Voor dit type ‘korte’ wandeling ben je op zoek naar een compact formaat, lichtgewicht rugzakje. Wij hebben ze voor je in alle vormen en maten, ook voor kinderen. De Puck 10L kinderrugzak van Vaude is bijvoorbeeld door zijn compacte formaat een zéér geschikte kandidaat.

6. Een goed humeur

Oké, dit is een inkoppertje, maar het is wel zo! Geniet ervan om lekker samen buiten te zijn, loop rustig je eigen tempo, maak plezier met de mensen om je heen en voor je het weet zitten de kilometers er alweer op.

Lees ook hoe je blaarloos de avond4daagse door komt!

Wat vond je van dit artikel?