Doorkijk vanuit de tent naar hond en een bergmeer
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Nu een tent. Straks een avontuur.

9 januari 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Nu een tent. Straks een avontuur.

Backpackvakantie of dat weekje zonnig Schotland als volgende avontuur? Geef je avontuur nu die kick-start! Onze tenten (en voortenten) zijn blijvend extra voordelig – kom vooral even naar onze winkels, want niet alle exemplaren staan online. Welke tent past bij jouw plannen? Dat lees je hieronder:

Als de nomaden

Als jullie de komende zomer het Andesgebergte te voet willen verkennen, ga je geen tent met zware stalen stokken en katoenen doek meeslepen. Dan ga je voor een trekkerstent die zó staat. Of in ieder geval een lichtgewicht exemplaar van polyester.

Tenten voor mobiele kampeerders

  • MSR FreeLite 2 V3 2-persoonstent die in no-time staat, weegt maar net iets meer dan 1 kilo. Met twee ingangen, zo hoef je ’s nachts niet over je tentpartner heen te klimmen.
  • Redwood Bel 190 3-persoons koepeltent van ons eigen merk, een compacte tent én lekker licht. De tent is net als de Redwood bomen sterk en gaat lang mee.

Bekijk meer lichtgewicht tenten online, of kom langs in één van onze winkels.

Een goede uitvalsbasis

Ben jij van plan om vanaf die ene camping in Zweden het natuurpark Fulufjället – waar de oudste boom ter wereld staat – te verkennen? Dan wil je een comfortabele uitvalsbasis neer- of opzetten. Een tent waarin je kunt staan. Die tegen wat wind en water kan. Met aluminium stokken en een doek dat goed ademt. Want als het buiten lekker warm wordt, kan het binnen anders té warm worden. Dan ga je dus voor technisch katoen.

Tenten voor honkvaste kampeerders

  • Redwood Chestnut 230 3-persoons TC koepeltent, voor comfort en bescherming wanneer het tóch de hele week regent.
  • Redwood Navarro 340 AIR 4-persoons TC tent, staat als een huis, maar dan veel sneller dankzij het oppompsysteem. Comfort en bescherming bieden, dat doet hij als de beste!

In de zon én in de sneeuw

Waar moet je verder rekening mee houden? Voor de zomer wil je waarschijnlijk een tent die vooral goed ademt. En een doek dat zonlicht tegenhoudt, zodat je kids niet om 5:30 uur op hun luchtbedden staan te springen. Maar als je echt een keer wat anders wilt ondernemen, ga dan winters kamperen! ’s Nachts het Noorderlicht dat op het tentdoek danst en het geluid van husky’s die om je tent scharrelen. Wie leent ons een slee? Wij willen wel! Maar welke tent is hiervoor geschikt? Komt ie; een tent die goed isoleert en dus bij voorkeur één met een binnentent, voor de extra luchtlaag. Stevige stokken zijn ook geen overbodige luxe – áls er een lading sneeuw van die boom valt, wil je niet dat jouw onderkomen meteen instort. Daarnaast kan een grondzeil met een hoge waterkolomwaarde ook geen kwaad… Maar jouw uitrusting ín de tent is waarschijnlijk minstens zo belangrijk. Een goede slaapzak, thermo-ondergoed. You name it (we’ve got it).

Nu een tent. Dus.

Haal je tent dus nu alvast in huis en ga lekker bij de open haard fantaseren over jullie volgende kampeeravontuur. We hebben enorm veel tenten in onze winkels staan, dus kom gerust eens langs. Vertel ons over jouw ideale kampeervakantie, dan vertellen wij je welke tenten hier het meest geschikt voor zijn. Tot snel!

Ontdek ook de voordelen van een opblaasbare tent!

Wat vond je van dit artikel?