Skieer op de piste
  • Inspiratie

Ski onderhoudservice Vrijbuiter

8 november 2022 · Aangepast op 22 maart 2024 · Leestijd 2 min

Ski onderhoudservice Vrijbuiter

Je snowbuddy’s zijn opgetrommeld, je chaletje aan de piste is geboekt, zin in! Nog even je racemonsters checken… Oei! Dit gaat je je kniebanden kosten. Glijd jij liever soepeler door de sneeuw dan de gladste skileraar? Breng je ski’s of snowboard langs bij Vrijbuiter voor een onderhoudsbeurt! We vertellen je in deze blog waarom dit zo belangrijk is.

Jouw ski’s en snowboard weer zo goed als nieuw

In elke Vrijbuiter winkel hebben we een professionele werkplaats ingericht. Met machines van Montana en de wax van Zardoz & Holmenkol krijgen we jouw hardware in no-time op Olympisch niveau.

Lever je ski’s of snowboard voor je vakantie in, dan doen wij de rest. In Samenwerking met Dr. Wax wordt alles vakkundig geslepen, gewaxt, getuned en gepolijst. Slalom, funpark, grote afdaling, tochtje… jij stuift er weer op los!

Inleveren Zaandam

  • Elke maandag (t/m maandag 18 maart) worden de ingeleverde spullen opgehaald door Dr. Wax.

Je ingeleverde spullen komen de eerstvolgende ophaaldag weer retour vanuit Dr. Wax.

 

Welke onderhoudsbeurt moet je hebben?

Zie je de afdruk van dat grindpad nog in je belag? Dan is opsmelten geen overbodige luxe. Maar vertel in de winkel ook vooral wat voor skiër of snowboarder je bent. Duik jij graag in recordtempo de piste af? Met een vario structuurbehandeling houd je die snelheid langer vast. Pak je graag de bospaadjes en het funpark mee? Dan is radiaal tunen een must: meer grip in je bochten en makkelijker draaien. Laat je je liever adviseren? Onze experts hebben vaak aan één blik genoeg om te weten hoe jouw materiaal eraan toe is.

Warmdraaien?

Bezoek de Vrijbuiter XXL Winterstore in Zaandam. Hier vind je het aller grootste wintersport assortiment van Noord-Holland. Van ski’s, snowboard, helmen, kleding en accessoires. Wij helpen je graag je wintersportgear op je nieuwste avontuur af te stemmen, zodat jij zometeen klaar staat op de witte strakke pistes. Bis bald!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt?
Dat spreken we in de winkel met je af, maar je hebt je ski’s of snowboard doorgaans na ca. 1 week terug.

Kan ik mijn bindingen laten zitten? 
Bij ski’s kunnen de bindingen blijven zitten, voor je snowboard moeten de bindingen eraf gehaald worden.

Zitten reparaties bij de prijs inbegrepen?
Bij de grote beurt super zitten de meeste reparaties inbegrepen, maar vraag het altijd na als je je materiaal inlevert.

Kan ik ook bij jullie terecht voor bootfitting?
Zeker! Koop je nieuwe skischoenen bij ons, dan is bootfitting gratis. Heb je al schoenen, maar zitten ze niet lekker? Dan kost een bootfitting 49,99 per paar ( of 29,99 per schoen).

Kunnen jullie mijn bindingen afstellen?
Jawohl. Als je nieuwe ski’s bij ons koopt, zit het afstellen van de bindingen bij de prijs inbegrepen. Dan hebben we natuurlijk wel een skischoen van je nodig. Heb je al eigen ski’s en heb je nieuwe schoenen bij ons gekocht, stellen we de bindingen is voor je af.

Handige wintersport blogs lezen? Neem hier dan eens een kijkje!

Wat vond je van dit artikel?