Twee vrouwen wachten op de trein
  • Inspiratie

Op reis in het najaar

25 oktober 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Op reis in het najaar: 7 musthave producten

De dagen worden korter en de temperatuur daalt: de winter staat voor de deur. Ondanks dat de winter een prachtig seizoen is, stemt het veel mensen toch een beetje somber dat de zomer nu echt voorbij is. Toch bestaat er ook een vrolijk fluitende groep mensen, die helemaal niet opziet tegen het najaar. Sterker nog: ze kunnen niet wachten! We noemen deze groep in vakantie-terminologie: ‘de najaarsreiziger’. Ze reizen in het najaar naar warme, zonnige oorden om daar op avontuur te gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken: op safari in Zuid-Afrika, wandelen in Zuid-Europa of duiken op Bali.

Behoor jij tot deze gelukkige groep die de vakantie nog in petto heeft? Heel veel plezier op je reis! Maar voor je gaat, lees nog even verder, want we hebben speciaal voor jou een aantal bijzondere producten geselecteerd die je niet mag vergeten. Producten die je droomreis-paklijst helemaal compleet maken. En je vindt ze allemaal bij Vrijbuiter!

1. Luchtige sandalen

Voor de mensen die sandalen nog steeds associëren met geitenwollensokken, schaam je! Sandalen zijn al jarenlang superhip en populair. Dat is niet voor niets: in warme landen is het namelijk heerlijk om iets luchtigs aan je voeten te dragen. Goede sandalen geven grip, steun en comfort en zijn ook geschikt om (lange) wandelingen op te maken. Voorbeelden van zulke sandalen zijn die van Teva.

2. Een slimme broek

Een broek had je vast al op je paklijst staan. Maar had je er ook al een insectenwerende, lichtgewicht broek met een RFID-werende anti-scam broekzak, die voorkomt dat je pasjes van afstand gelezen worden, op de lijst staan? De broeken van het merk Craghoppers zijn de broeken die je zoekt.

3. Een handige tas

Vooral als je lange stukken gaat wandelen of een hike door de bergen op het programma hebt staan, is het hebben van een goede tas essentieel. Eentje met optimaal draagcomfort, een ingebouwd drinksysteem en een geïntegreerde regenhoes, zou helemaal fantastisch zijn. De Osprey Sirrus voor dames is zo’n tas, net als de Osprey Stratos voor heren.

4. Nooit meer iets kwijt

Is jouw reistas ook altijd een chaos? Dan zijn de Pack-it Cubes van Eagle Creek jouw redding in de nood. Met deze handige (in verschillende formaten verkrijgbare) Cubes organiseer je je spullen overzichtelijk in je tas. Voel je de rust al terugkeren in je hoofd?

5. Een reishoed

Je zult er misschien niet gelijk aan denken om een hoed mee te nemen op reis, maar als je er eentje hebt, wil je nooit meer zonder. Een goede hoed beschermt je hoofd tegen de zon, insecten en regen. Naast de praktische redenen, moeten we ook eerlijk toegeven dat je er gewoon minstens dubbel zo cool en avontuurlijk uitziet met een hoed op je hoofd. Bekijk bijvoorbeeld eens de toffe hoeden van het merk Hatland.

6. Lichtgewicht handdoek

Veel reizigers nemen ‘gewone’ katoenen handdoeken van thuis mee als ze op reis gaan. Dit kan natuurlijk, maar we raden – eigenwijs als we zijn – toch echt een reishanddoek aan. Deze microvezel reishanddoeken zijn licht van gewicht, drogen snel en nemen weinig ruimte in beslag. En ze voelen ook nog eens heerlijk zacht aan.

7. Multifunctionele doek

Is de Buff Infinity nu een sjaal, een hoofdoek of een masker? Geloof het of niet, dit multifunctionele doek is alle 3. Sla het doek rond je nek op koude avonden, maak er een masker van tijdens een zandstorm, of bescherm je hoofd tegen de zon als je de berg oploopt. Een echte musthave voor de allround avonturier.

Nog meer reisaccessoires

En als je dan toch bij ons bent voor de echte musthaves, kijk dan ook nog even naar de rest van ons assortiment van handige accessoires voor op reis. Heb je al een goede zaklamp, hoofdlamp, verrekijker of wereldstekker? Heb je alles voor een goede nachtrust zoals slaapmaskers, nekkussens, klamboe’s en lakenzakken? En oh ja, heb je anti-insectenmiddel mee?

Goede reis!

Bekijk ook onze musthaves voor je aankomende citytrip!

Wat vond je van dit artikel?