• Inspiratie

6 tips voor een fantastische Opa en Oma Dag!

2 juni 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 3 min

Wist je dat het jaarlijks op 4 juni Nationale Opa en Oma dag is? Misschien nog niet zo bekend als Moeder- en Vaderdag, maar mínstens net zo belangrijk vinden we. Want grootouders spelen vaak een belangrijke rol bij opgroeiende kinderen. Vaak zijn ze degene die de kleinkinderen extra verwennen, met een uitje, een ijsje of hun onvoorwaardelijke liefde. Bij opa en oma is het toch altijd feest?

Bij Vrijbuiter weten we hoe belangrijk familie is. Het beleven van avonturen (groot of klein) met opa en oma creëert herinneringen die een leven lang meegaan. Of je nu samen de natuur intrekt, een knusse picknick organiseert of gewoon samen geniet van elkaars gezelschap, wij hebben 6 tips voor jullie in petto. Dus laat die kleinkinderen maar komen, of bel opa en oma op en maak er samen een fantastische dag van!

1. Ga op avontuur in de natuur!

Opa’s en oma’s, jullie zijn de originele ontdekkingsreizigers van ons leven. Dus waarom niet de natuur intrekken en de wereld samen verkennen? Pak je wandelschoenen, neem een picknickmand vol lekkernijen mee en ga op pad. Maak een prachtige wandeling in het bos, geniet van de frisse lucht en bewonder de kleurrijke bloemen. Ga op zoek naar kabouters, verzamel mooie bladeren en maak kunstwerken van gevonden takken en stenen. En vergeet niet om onderweg samen herinneringen op te halen en nieuwe verhalen te creëren. Samen zullen jullie een onvergetelijk avontuur beleven!

2. Organiseer een knusse picknick in de achtertuin

Als de natuur niet direct om de hoek ligt, hoef je niet te treuren. Soms zijn de beste avonturen te vinden in je eigen achtertuin. Zet een gezellige picknicktafel op, leg een kleedje op het gras en haal de lekkernijen tevoorschijn. Smeer samen met je kleinkinderen/opa & oma boterhammen, maak heerlijke fruitsalades en geniet van elkaars gezelschap. En wie weet, misschien delen jullie wel een paar oude familiegeheimen onder het genot van een stukje zelfgemaakte appeltaart!

3. Pannenkoeken bakken!

Wie houdt er nu niet van pannenkoeken? Maak samen het beslag, bak de lekkerste pannenkoeken en versier ze met allerlei toppings. Slagroom, aardbeien, hagelslag, schep-ijs… Bedenk het maar! Bij opa en oma mag en kan het allemaal. Een heerlijke activiteit waarbij jullie samen kunnen kletsen en smullen van de resultaten. En wie kan de pannenkoeken het vaakste flippen?

4. Geef een geschenk

Dat opa en oma hun kleinkinderen vaak verwennen is een gegeven. Tijd om de rollen om te draaien! Verras Opa en Oma bijvoorbeeld met een tekening en een cadeautje van Vrijbuiter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi boek, een goed paar wandelsokken of een onverwoestbare emaille mok met een doosje Freshdrip, zodat opa en oma altijd en overal een verse kop filterkoffie kunnen zetten. Bijvoorbeeld tijdens een dagtocht fietsen! Bij Vrijbuiter hebben we een breed assortiment aan geschenken die perfect zijn voor de actieve grootouders.

5. Spelletjes!

Breng wat competitie in jullie dag door een spelletjesmiddag te organiseren en probeer opa of oma in te maken! Zoek een grasveld op en neem buitenspeelgoed van Vrijbuiter mee, zoals een frisbee, jeu de boules of badmintonset. Maar we hebben ook Mega-Jenga, Mega-Mikado en een opblaasbaar voetbaldoel. Of wat dacht je van het populaire Kubb, een traditioneel Scandinavisch spel dat geschikt is voor alle leeftijden.
Eindig de dag met wat rustigere spelletjes. Wist je dat Vrijbuiter ook veel bord- en kaartspellen heeft om jullie spelletjesmiddag compleet te maken? Kolonisten van Katan, Regenwormen en Halli Galli zijn enkele populaire. Plezier en gelach gegarandeerd! Wie mag er beginnen? De oudste of de jongste van het gezelschap?

6. Stap in de trein naar… Bestemming Onbekend!

Ga samen naar het station en stap de eerste de beste willekeurige trein in. Laat het lot bepalen waar jullie naartoe gaan. Wordt het een museum, een kinderboerderij, Madurodam, …? Of een klein dorpje waar jullie nog nooit van gehoord hadden? Beleef een spontaan avontuur samen. Ontdek nieuwe plekken, maak foto’s en geniet van de reis. Soms zijn de beste herinneringen degene die je niet kunt plannen. Laat je verrassen!

Veel plezier!

De mogelijkheden om samen met Opa en Oma een onvergetelijke dag te beleven zijn eindeloos. Bij Vrijbuiter geloven we in het belang van samenzijn en het creëren van blijvende herinneringen. Met deze 6 tips willen we je inspireren om Opa en Oma Dag op een speciale en betekenisvolle manier te vieren. Veel plezier!
Lees al onze inspiratie blogs!

Wat vond je van dit artikel?