Trein
  • Inspiratie

Per trein naar de mooiste bestemmingen

15 augustus 2023 · Aangepast op 11 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Per trein naar de mooiste bestemmingen

Duurzaam én avontuurlijk; maak een mooie treinreis! Op vakantie met de trein wordt steeds populairder. Het is niet alleen een avontuur op zich, het is ook nog eens 11 keer minder milieubelastend dan het vliegtuig. Een win-win situatie zouden wij zeggen.

Waar kun je heen met de trein? Geen zorgen, wij geven je genoeg inspiratie. We hebben de voordelen ook alvast voor je op een rij gezet, die lees je hier!

Kedeng kedeng, eerste station: de mooiste treinreizen in Europa

We horen je denken, waar kan ik heen met de trein vanuit Nederland? Berlijn, Londen, Parijs, Brugge, Brussel, Praag, Wenen en echt nog veel meer! Heb je al deze steden al afgevinkt van je lijstje? Liever een rondreis dan een stedentrip? Ook dit kun je met de trein doen. We zetten de mooiste reizen voor je op een rij.

1. Dwars door de Schotse Hooglanden. De West Highland Line wordt ook wel een van de mooiste routes ter wereld genoemd, dit alleen al zorgt ervoor dat je het met je eigen ogen wilt zien toch? De route loopt van Glasgow in noordelijke richting naar Crianlarich. Tussendoor kun je uitstappen bij de mooiste dorpjes en kastelen. Ps. De Harry Potter fans herkennen misschien de onderstaande foto wel. Ook dit kom je tegen tijdens deze treinreis.

2. Een treinreis door een stuk Unesco Werelderfgoed. Langs de oevers van de Rijn tussen Keulen en Mainz ligt een 185 kilometer lange spoorlijn. Het stuk tussen Koblenz en Bingen is zo’n 65 kilometer én staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. Tijdens deze romantische route kom je langs kastelen, wijngaarden en middeleeuwse steden.

3. Op naar de warmte met de Linha do Douro. Deze lijn loopt van Lissabon tot aan de Portugese havenstad Porto. De trein slingert langs steile valleien, wijngaarden en de rivier Douro.

Kedeng kedeng, tweede station: de mooiste treinreizen buiten Europa

Buiten Europa zijn de landen vaak een stuk groter, wanneer je je wilt verplaatsen binnen zo’n groot land kun je natuurlijk ‘even snel’ het vliegtuig pakken. Maar ook hier zeggen wij: denk eens aan de trein! De routes zijn adembenemend.

1. De Rocky Mountaineer. De Rocky Mountaineer slingert je door de meest spectaculaire landschappen van Canada. Langs prachtige wouden, besneeuwde bergtoppen en uitgestreken meren. Met een beetje geluk zie je nog een beer ook!

2. Op hoge snelheid door Japan. Japan is een groot land, om er dwars doorheen te reizen kun je beter de trein pakken. Met wel 300 kilometer per uur reis je overal heen. Je komt langs theeplantages, bossen, oude dorpjes en gigantische steden. Reis je vanuit Tokyo naar Kyoto? Ga dan rechts bij het raam zitten op stoel E, zo heb je het beste uitzicht op Mount Fuji tijdens de rit!

3. Deze reis wordt de mooiste treinreis ter wereld genoemd: De treinreis tussen Kandy en Nuwara Eliya in Sri-Lanka. Je komt met de trein langs indrukwekkende bergen, watervallen en groene theeplantages. Een 7 uur durende onvergetelijke reis!

Voorlopig kun je wel even vooruit denken wij zo! Waar gaat je eerste treinreis naartoe?

Wat vond je van dit artikel?