• Inspiratie

Perfecte cadeaus voor avontuurlijke kinderen

27 november 2023 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Perfecte cadeaus voor avontuurlijke kinderen

Cadeautips nodig voor een kinderen die bekend staan als kleine wereldreiziger, wildebras of volgende Freek Vonk? Stop met zoeken, dit is hét verlanglijstje van kleine avonturiers! En het mooiste aan deze cadeaus? Dat je hiermee samen bijzondere herinneringen maakt. Popcorn poppen boven het kampvuur, met een kompas je weg naar huis vinden, op een druilerige dinsdag voor het eerst een spelletje Catan verliezen… Voel je jezelf ook weer even een kleine avonturier!

1. Kompas

Een avonturier zonder kompas is als een piraat zonder schatkaart. De natuur zit vol verrassingen! Met een kompas oriënteer je je in de natuur zoals ze dat vroeger deden en navigeer je zelfs in de dichtstbegroeide jungles van de achtertuin. Zet een speurtocht uit en je hebt zo een spannend avontuur. Ga met je kleine ontdekkingsreiziger op zoek gaat naar verborgen schatten en geheime paden.

2. Goede verrekijker

Een verrekijker opent een hele nieuwe wereld voor kinderen. Geef een kleine ontdekkingsreiziger een verrekijker en zie hoe hun ogen stralen wanneer ze vogels spotten, de verte bestuderen of stiekem de buurt verkennen vanaf hun geheime uitkijkpost.

3. Eigen kampeerstoel

Zelfs avonturiers hebben soms behoefte aan een comfortabel rustpunt. Net als papa en mama een eigen inklapbare stoel. Een kinderkampeerstoel is compact en gemakkelijk mee te nemen, net als echte avonturiers dat willen.

4. Gezelschapsspel

Niet elk avontuur hoeft buiten plaats te vinden. Een leuk gezelschapsspel brengt het rechtstreeks naar de woonkamer, tent of caravan. Kies een spel dat hun creativiteit stimuleert en teamwork bevordert, zodat de hele familie kan deelnemen aan het plezier. Zelfs als het weer buiten niet mee zit.

5. Karabiners

De veelzijdige karabiner is de beste vriend van elke avonturier. Heel handig om bijvoorbeeld sleutels, je kompas, zakmes, zaklamp, drinkfles en nog veel meer veilig aan vast te maken. Ideaal voor stoere kinderen die graag de buitenwereld en de natuur verkennen! Bevestig de haak bijvoorbeeld aan je rugzak, zodat je hem altijd bij de hand hebt als je hem nodig hebt. In de kleuren rood, blauw, paars, groen en rood.

6. Warme muts

Een avonturier trotseert elk weer, maar een goede muts is onmisbaar bij koude ontdekkingstochten. Zeker met het Nederlandse weer is het fijn om een geschikte warme wintermuts in de kast te hebben. Met een ruime keuze aan kindermutsen, is er voor elk kind een passend exemplaar. Laat die sneeuwballengevechten maar komen!

7. Zakmes

Elke kleine ontdekkingsreiziger verdient zijn eigen zakmes. Natuurlijk met de nodige veiligheidsinstructies, want veiligheid staat voorop. Een zakmes opent deuren naar avontuurlijke mogelijkheden, zoals het snijden van takken voor een zelfgebouwde hut of het schillen van de beste avontuurlijke snacks.

8. Kinderrugzak

Een goede rugzak is gemaakt om je omgeving mee te verkennen. Eentje met lekker veel vakjes voor je lunch, verrekijker en alle schatten die je onderweg verzamelt.  Wat je ook van plan bent, wij hebben de perfecte rugzak voor je liggen. Aan deze kinderrugzak is zelfs een vergrootglas toegevoegd om de ontdekkingsdrang van kinderen te stimuleren. Kleine schatten en andere dingen die onderweg worden gevonden kunnen aan de uitrustingslussen op de pack worden bevestigd. Een echte alleskunner voor tijdens boswandelingen, wandelvakanties en de eerste avonturen in de bergen. Tip: vul de rugzak met andere cadeautjes, zoals een kinderzakmes, fire starter, goede drinkfles en bevestig deze buttons aan de tas. Zo kan de kleine avonturier meteen op pad!

Meer cadeautips? Bekijk ook onze andere lijstjes:

Voor al onze andere blogs klik je hier.

Wat vond je van dit artikel?