Skieers op de borstelbaan
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Skiën op de borstelbaan

25 november 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 1 min

Skiën op de borstelbaan

Skiën op de borstelbaan is voor gasten van Outdoor Valley Wintersport vanzelfsprekend. Anders dan in de sneeuw is het er niet koud en anders dan op een rolskibaan moet je eerst met de lift naar boven. Heb je nog nooit op een borstelbaan geskied of gesnowboard dan vraag je je misschien af wat je daar van moet verwachten? Wintersport.nl kwam langs bij Outdoor Valley en legt je in een video duidelijk uit wat de voor- en nadelen zijn van het skiën op de borstelbaan.

Skiën kan op verschillende ondergronden

Leren skiën of snowboarden kan in Nederland op verschillende soorten ondergronden. Er zijn indoorhallen, rolbanen en zoals bij Outdoor Valley zijn er de borstelbanen. Ongeacht waar er op geskied wordt is het doel altijd hetzelfde; zorgen voor een zo optimaal mogelijke voorbereiding op de wintersport. Maar waarom kies je nou juist voor het één of voor het ander?

Geen borstelbaan, maar mattenbaan!

De borstelbaan is eigenlijk al lang geen borstelbaan meer. Tegenwoordig wordt er niet meer op borstels geskied, maar op plastic matten. Outdoorbaan is dan misschien wel de beste benaming. Bij Outdoor Valley kun je lekker skiën in de buitenlucht en net als tijdens de wintersportvakantie zijn er liften die je naar boven brengen. De verschillende afdalingen zijn er voor de verschillende niveau’s. Voor kinderen vanaf 3,5 jaar is er het kinderland en voor de doorgewinterde skiër of snowboarder is er de lange en breedte hoofdbaan.

Ervaar het skiën op een outdoorbaan!

Kristy van Wintersport.nl kwam naar Bergschenhoek om daar te skiën op de outdoorbaan van Outdoor Valley. In de bovengenoemde video legt zij je uit wat de voordelen zijn van het skiën op de outdoorbaan. En hoe de outdoorbaan zich verhoud tot bijvoorbeeld een indoor sneeuwhal. Wil je zelf ervaren hoe het is om te skiën of snowboarden op één van deze pistes? Doe dan mee met één van de proeflessen bij Outdoor Valley!

Over Outdoor Valley

Vrijbuiter en Outdoor Valley onderhouden een intensief samenwerkingsverband. Outdoor Valley is een outdoorcentrum, gelegen middenin het recreatiegebied de Rottemeren nabij Rotterdam, met een breed aanbod aan activiteiten en arrangementen voor familie, vrienden, bedrijven, scholen en kids. Wat kun je doen in deze mooie, groene omgeving? Mountainbiken, kanoën, skiën en nog veel meer! Maar liefst 2,5 miljoen recreanten weten de ‘achtertuin van Rotterdam’ jaarlijks te vinden. Het hoofdgebouw is voorzien van zonnepalen en de modernste technologieën om verspilling tegen te gaan. Er is uitsluitend duurzaam hout gebruikt met FSC keurmerk. Met onder andere deze maatregelen, is Outdoor Valley zeer betrokken op het thema van duurzaamheid.

Bron: outdoorvalley.nl

Wat vond je van dit artikel?