Skischoenen kopen - Waar op letten?
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Skischoenen kopen – Waar let je op?

15 februari 2023 · Aangepast op 28 september 2023 · Leestijd 1 min

Skischoenen kopen doe je niet even snel. Het is belangrijk dat ze je goed passen, zowel qua pasvorm als skiniveau en persoonlijke wensen. Gelukkig is er door het grote aanbod voor iedereen de ideale skischoen. Maar hoe vind je die? Wij geven je een aantal tips, zodat je lang plezier zult hebben en zonder pijntjes die wintersportweek gaat rocken!

1. De voetanalyse

Alleen je schoenmaat is niet specifiek genoeg. Of jouw skischoenen goed zitten, hangt af van de lengte, breedte, hoogte en de vorm van je voet. Wij doen een complete voetanalyse voor de beste pasvorm.

2. Overleg met de specialist

Naast dat skischoenen comfortabel moeten zijn, is het ook belangrijk dat ze passen bij jouw manier van skiën. Hoe stijf moeten je skischoenen zijn, wat is je ski-niveau, wat is je ski-stijl, heb je snel last van koude tenen, wat vind je belangrijk… Onze specialist stelt gerichte vragen om zo te achterhalen welke schoen er bij jou past.

3. Passen!

Onze specialist zal op basis van het gesprek zo’n 3 á 4 modellen voor je selecteren die een goede match zouden kunnen zijn. Neem de tijd om de verschillende skischoenen te passen en te voelen. Pas met dunne skisokken die tot net over je kuit komen, zodat je bewegingen beter overgebracht worden. Houd de skischoenen minimaal 5 tot 10 minuten aan. Spoor drukpunten op.  Een specialist kan je helpen waar je op moet letten tijdens het passen.

4. Customize

Het is altijd aan te raden om de gekozen skischoen nog te personaliseren. Door middel van onze boot-fitting machine, kunnen we de liners ter plekke verwarmen, zodat deze naar jouw voet gaan staan. Ook kunnen we zooltjes op maat maken. Dit doen we, omdat je anders na een half uur skiën al last kunt krijgen van vijf punten. Je voet kan gaan doorzakken en dan krijg je last van de zijkant van je voet, je tenen, de binnenkant van je enkel, of van je scheenbenen. Customized zooltjes voorkomen deze pijntjes.

Daarnaast zijn er nog twee bijkomende voordelen: Je staat een stuk vaster in je skischoen en je doorbloeding blijft een stuk beter, zodat je een stuk warmere voeten houdt.

YT_Patrick_Skischoenen
Video afspelen

We hopen dat je genoeg aan deze info hebt gehad, en kom vooral langs in onze Winterstore in Zaandam voor persoonlijk advies, een voetanalyse en een customized zooltje!⁠

 

Lees al onze activiteiten blogs!

Wat vond je van dit artikel?