De Tower Bridge in Londen.
  • Vrijbuiters aan het woord

Stedentrip, ontdek Londen met Dionne

28 mei 2024 · Leestijd 2 min

Ontdek Londen met Dionne

Londen, de stad waar avontuur op elke hoek wacht. Na slechts 40 minuutjes vliegen zaten we al in de Britse hoofdstad en konden we beginnen aan onze stedentrip, vol met adembenemende uitzichten en culinaire hoogstandjes.

Langs de Thames en Soho’s charme

Na het wegbrengen van onze tassen en onszelf even opgefrist te hebben in het hotel, begon ons bezoek aan London met een lange wandeling langs de rivier de Thames. Startpunt: de Tower Bridge. Een van de vele must-sees en erg indrukwekkend om te zien. Je kunt de brug ook beklimmen en van binnen bekijken. Vanaf daar wandelden we richting Westminster, waar we onderweg de skyline van Londen bewonderden met bezienswaardigheden als The Shard, de London Eye en natuurlijk de Big Ben.

Tip: check voorafgaand aan je stedentrip deze handige paklijst. Zo weet je zeker dat je niks vergeet!

Doordat we zoveel gewandeld hadden, kregen wij wel trek in een goede maaltijd. Covent Garden is de perfecte plek voor een smakelijke maaltijd. Hier vind je een levendige mix van straatartiesten, winkels en restaurants. Wij genoten van een heerlijk avondeten en wandelden daarna door de sfeervolle straten van Soho. Na deze lange stadswandeling en het zetten van ongeveer 27.000 stappen vonden we het tijd om ons hotel op te zoeken voor een goede nachtrust.

Hoogtepunten en voetbal

Dag twee begon letterlijk op grote hoogte. Ontbijten bij Duck & Waffle, gelegen op de 40ste verdieping, is een ervaring op zich. Het uitzicht over Londen is adembenemend en het eten is net zo spectaculair. Reserveren is een must!

Ben je een voetbalfan? Dan is Londen de plek voor jou doordat je de keuze hebt uit meerdere clubs. Wij bezochten het Emirates Stadion van Arsenal en keken hier onze ogen uit als Arsenal-fans. Na al die sportiviteit genoten we van een heerlijke maaltijd bij Burger & Lobster. Dit restaurant is ideaal voor wanneer de een vlees wil en de ander vis. Na dit heerlijke avondeten besloten we er een vroege nacht van te maken zodat we dag drie fris en fruitig konden beginnen.

Marktavonturen en cultuur

Op dag drie bezochten we de beroemde Borough Market. Deze markt is een walhalla voor foodies. Van versgebakken brood tot specerijen, hier vind je alles. Vergeet niet een leuk souvenir mee te nemen! Na de markt was het tijd voor een dosis cultuur in het Tate Modern Museum. De toegang is gratis en met de collectie moderne kunst is er genoeg te zien. Een perfecte manier om een middag door te brengen.

We sloten onze trip af met een bezoek aan Buckingham Palace en de bruisende Camden Market. Buckingham Palace is het middelpunt van Britse pracht en praal, terwijl Camden Market een paradijs is voor iedereen die houdt van vintage kleding en unieke snuisterijen. Hierna reisden we af naar Heathrow Airport met de Elizabeth Line, waar we die avond terugvlogen naar huis.

Tips

  • Zorg voor comfortabele wandelschoenen en een camera, want je wilt geen enkel uitzicht missen.
  • Zorg dat je op tijd reserveert bij drukke plekken, aangezien Londen een drukbezochte stad is.
  • Ga doordeweeks naar de markten om de enorme drukte te vermijden.
  • Reizen doe je gemakkelijk met een Oyster card of een andere betaalpas.
  • Boek een hotel in de buurt van een underground station zodat je snel en gemakkelijk de stad kunt rondreizen.

Dionne Valentijn, Content Specialist

Londen al van je lijst afgestreept? Dan neemt Max je mee naar Rome!

Wat vond je van dit artikel?