Winters Praag in de avond
  • Vrijbuiters aan het woord

Stedentrip, ontdek Praag met Wout

15 oktober 2022 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 1 min

Ontdek Praag met Wout

Reisperiode: februari

Praag is zo mooi in de sneeuw! Ik ben een paar jaar terug met vrienden, die ik toen eigenlijk nog niet zo goed kende, op citytrip gegaan naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Wij hadden het geluk dat er nog veel sneeuw lag en dat geeft deze stad een heel gezellig uiterlijk. Overal rijden trams en het centrum is uitstekend te bewandelen, dus we hebben veel gezien.

Het astronomisch klokwerk, wat al sinds 1410 in gebruik is, is gaaf om te zien, maar een wandeltour nemen is veel interessanter. Zo leer je een hoop over de bezienswaardigheden die Praag bezit. Op die manier kom je ook te weten dat het geen gezichtsbedrog is dat de twee torens van de Týnkerk asymmetrisch lijken. De linker toren is smaller en iets minder hoog dan de rechter toren. Links moet de vrouwelijke kant van de wereld voorstellen en rechts de mannelijke kant. Destijds was het normaal om het zo te bouwen. De burcht is ook zeker waard om te bezoeken. Je kan er gemakkelijk komen met de trams die door heel Praag rijden. Meer zal ik niet verklappen. Je moet vooral zelf naar Praag gaan, wat in de sneeuw een bijna sprookjesachtige stad wordt.

Tips:

In februari op citytrip gaan is vele malen goedkoper dan in de zomer. Je kan fantastische airbnb’s in het centrum krijgen voor een goede prijs. Op je reis ernaartoe bespaar je ook veel geld. De meeste foto’s die je ziet van steden zijn genomen in de zomer. De winter biedt een mooie kans om de stad anders te ontdekken. Daarnaast heb je minder daglicht, dus je ziet meer van de gezellige stad in het donker. Dus zolang de kou je niet schaadt (trek je mooiste trui en winterjas aan) ga vooral op citytrip in de winter. En als je er wel last van hebt, is het in de vele cafeetjes des te gezelliger.

Wout Verstegen, Adviseur Kamperen Gouda

 

Bekijk hier alle musthaves voor jouw aankomende stedentrip!

Wat vond je van dit artikel?