Wandelschoenen
  • Inspiratie
  • Merken

Tips om vaker naar buiten te gaan

15 december 2022 · Aangepast op 28 februari 2024 · Leestijd 2 min

Tips om vaker naar buiten te gaan!

Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat tweederde van de Nederlanders meer buiten wil zijn. In hetzelfde onderzoek lees je dat we in de wintermaanden gemiddeld 21 uur per dag binnen doorbrengen, dat 78% van de Nederlands graag buiten is en dat 51% zichzelf een ‘buitenmens’ noemt. Over dat laatste zijn wij zeer te spreken, maar 21 uur per dag binnen zitten? Dat kan beter!

De niet-wetenschappelijke Vrijbuiter conclusie van dit onderzoek is dat we wel graag meer buiten zijn, maar gewoon niet zo goed weten hoe we meer buiten in onze dag kunnen stoppen. Ineens moesten we denken aan het schoenenmerk Merrell. Zij zijn al jarenlang (net als wij) aanjagers van een actief buitenleven. Een mooi moment om samen met Merrell aan jou uit te leggen hoe je meer buiten kunt zijn. Ook hebben we het natuurlijk over schoenen: bijvoorbeeld hoe je outdoorschoenen combineert met een stijlvolle look en waar goede outdoorschoenen aan moeten voldoen.

Waarom houden we zo van buiten?

78% van de Nederlanders geeft aan graag buiten te zijn. Voordat we verder gaan, is het goed om eerst even stil te staan bij de vraag: waarom zijn we eigenlijk zo graag buiten? Buiten zijn heeft namelijk tal van wetenschappelijk bewezen positieve effecten op je lichaam en je hersenen. Je ervaart minder stress, het bevordert creativiteit, het geeft een boost aan je immuunsysteem, het verbetert je kortetermijngeheugen, is goed voor je spieren en ga zo maar door. Maar misschien wel de belangrijkste, niet wetenschappelijk aangetoonde reden om naar buiten te gaan: het is gewoon heel leuk. Er ligt een prachtige wereld vol avontuur voor je voeten. Duizenden malen groter dan je woonkamer en nog gratis ook.

Stop meer buiten in je dag

Ok, je bent graag buiten en je zou ook wel meer buiten willen zijn. Maar, je hebt nu eenmaal een kantoorbaan, je betaalt natuurlijk niet voor niets voor een tv-abonnement en het regent ook wel vaak de laatste tijd hè. Ja zo wordt het niks! Meer naar buiten gaan begint in je eigen hoofd. Het ‘buitenmens’ in jou moet wakker worden geschud door vaker naar buiten te gaan. Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling tijdens je lunchpauze op het werk, loop na het eten een blokje om en trek in het weekend de natuur in met je gezin of met vrienden. Een leuke uitdaging om mee te beginnen: tel je buitenuren en probeer er iedere week iets meer bij te schrijven. Als je dit een tijd volhoudt merk je vanzelf dat ‘buiten zijn’ onderdeel wordt van je dagelijks leven.

Altijd klaar voor avontuur

Zorg er verder voor dat je altijd op stand-by staat voor avontuur. Je weet nooit wat er op je pad komt. Goede allround schoenen zijn hiervoor een musthave. Het schoenenmerk Merrell maakt bijvoorbeeld stijlvolle schoenen die enerzijds goed te combineren zijn met een alledaagse look, maar anderzijds schreeuwen om outdoor uitdaging. De Antora 3 GTX voor dames en de Nova 3 GTX voor heren zijn van die ‘undercover outdoorschoenen’ waar je op maandag voor je werk nog snel even het zand van het weekend vanaf veegt.

Wat zijn goede outdoorschoenen?

Voor een boost van je buitenleven zijn goede schoenen dus van groot belang, maar waar moeten goede outdoorschoenen precies aan voldoen? We nemen de schoenen van Merrell als voorbeeld. Deze schoenen zitten namelijk stampvol met techniek. Zo zorg de ‘select dry’ technologie ervoor dat warmte en condens uit de schoen naar buiten kan, terwijl water van buitenaf tegengehouden wordt. De karakteristieke rubberen zool van de schoen is speciaal ontworpen om in alle weersomstandigheden en op alle ondergronden maximaal grip te bieden. Verder zijn de schoenen zo ontworpen dat ze comfort, demping en stabiliteit bieden.

Al met al, een zeer geschikte schoen om eens flink op te verdwalen. Deze fijne schoentechnologie zie je bijvoorbeeld heel goed terugkomen in de Moab-serie, dat staat voor ‘Mother of all boots’. Je merkt vanzelf waarom ze zo heten als je ermee op pad gaat!

Bekijk onze hele collectie van Merrell.

Lees ook deze 10 redenen waarom elke dag een half uur wandelen zo goed voor je is!

Wat vond je van dit artikel?