• Inspiratie

Top10 barbecue cadeaus voor je vader!

Het is een prachtig ritueel om te aanschouwen: vader staat zelfverzekerd achter de barbecue het vlees te draaien, een groepje andere mannen hebben zich rondom hem verzameld en staren allemaal naar het sissende, bruinbakkende vlees. Het is duidelijk te zien wie de leiding heeft, dat is vader, hij houdt de barbecuetang vast.

Waarom vaders zo van barbecueën houden

De aantrekkingskracht van barbecues op mannen blijft een bijzonder fenomeen waar zelfs de wetenschap zich over buigt. Een eenduidig antwoord is nog niet gevonden. Sommige geleerden veronderstellen dat barbecueën gelijk staat aan gevaar: vuur, vlammen en hete kolen, dat trekt mannen aan. Terwijl anderen de verklaring in vlees zoeken: mannen als voormalige jagers worden vanuit hun oerinstinct aangetrokken tot vlees, hoe groter de homp hoe beter. Wat de reden ook precies mag zijn, wij weten in ieder geval 2 dingen zeker: mannen houden van barbecueën en het is bijna Vaderdag. Daarom geven we je 10 tips met succesgarantie voor fantastische barbecue- en buitenkookcadeaus. Daarnaast geven we je nog een leuke suggestie mee om je cadeau een origineel en persoonlijk tintje te geven.

Top 10 vaderdagcadeaus

We laten je een aantal leuke en originele barbecueproducten zien, aangevuld met inspirerende buitenkook-producten. Want bij barbecueën stopt het echt niet: bakken, braden, wokken, grillen en zelfs pizza’s bakken, alles doe je tegenwoordig lekker buiten. Bijkomend voordeel aan zo’n leuk vaderdagcadeau: voor je het weet ligt er weer wat heerlijks op je bord 😉 En kom je er alsnog niet uit, dan is de Vrijbuiter cadeaukaart altijd een goed idee.

  1. Cadac – Carri Chef 2

Met deze complete gasbasbarbecue heb je eindeloze kook- bak- en grillmogelijkheden. Perfect voor op de camping, maar ook thuis in de tuin misstaat-ie zeker niet.

2. Barbecook – Pizzasteen 36cm

Een eigen pizza’s bakken in je tuin, welke vader wil dat nu niet? Met deze pizzasteen maak je een kakelverse pizza op de barbecue!

  1. Campingaz – Barbecue 2S classis 

Een aanwinst voor elke achtertuin. Naast een hoofbrander heeft deze buitenkeuken een handige zijbrander voor het klaarmaken of warmhouden van een lekker bijgerecht.

4. Campingaz – Party Grill 

Nog zo’n alleskunner deze Partygrill. Denk aan koken, grillen en bakken!

5. Barbecook – Barbecue gereedschapset

Noem twee dingen waar alle vaders dol op zijn? Barbecueën en gereedschap natuurlijk! Deze set combineert beide!

6. Grill Guru – One Minute aansteker

Binnen een minuut heb je roodgloeiende kolen met deze handige gadget.

7. Weber – Brikettenstarter

Briketten of kolen goed in de brand krijgen, is nog niet zo makkelijk en geduld is een vereiste. Maar ondertussen neemt de honger van je gasten wel gestaag toe. Met een handige brikettenstarter heb je ze gelukkig zo aanstaan.

8. Weber – Anti-aanbakspray

Voorkom plakkend vlees aan het rooster of hou vlees, vis en groenten gescheiden op de barbecue met deze handige anti-aanbakspray.

9. Weber – Vis- en groentekorf

Het is een misvatting dat vaders alleen vlees kunnen bakken op de barbecue. Met deze vis- en groentekorf van Weber grillen ze ook lekkere stukken gesneden groente of een visje– echt moeilijk is dat ook niet moeten we eerlijk toegeven.

10. Barbecook – Vuurkruiden

Met deze kruiden geeft hij net wat extra smaak aan de gerechten! Om hem nog trotser te maken over zijn kookkunsten 😉 Meer variatie? We hebben nog veel meer soorten kruiden!

Maak je eigen vaderdag-barbecuesaus

Om je vaderdagcadeau een persoonlijk tintje te geven is het superleuk om zelf een barbecuesaus te maken. Stop de saus in een glazen fles en plak er een etiket op met een lief berichtje voor je vader en vergeet zeker niet om je saus een naam te geven. Bijvoorbeeld iets bescheidens als: ‘The Worlds Best BBQ Sauce – Limited Edition’. We kwamen dit lekkere recept tegen op Francesca Kookt.

Dit heb je nodig voor ongeveer 200 ml saus:

– 1 ui
– sap van een 1/2 citroen
– 100 ml water
– 2 el (normale) azijn
– 1 el mosterd
– 2 el donkerbruine basterdsuiker
– zeezout
– zwarte peper
– 8 el ketchup
– 2 el worcestersaus
– 1,5 tl gerookt paprikapoeder

Zo maak je het:

Snipper de ui fijn. Zet deze samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op het vuur. Breng dit op smaak met een flinke snuf peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng de saus opnieuw kort aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de barbecue saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Meer lezen? Bekijk onze blogs hier!

Wat vond je van dit artikel?