Drie vrouwen aan de kust met een dikke winterjas van Didriksons
  • Inspiratie

Top 5 warmste winterjassen

16 oktober 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 3 min

Top 5 warmste winterjassen

Onze collega Angela is op zoek gegaan naar de top 5 warmste winterjassen. Bij het kiezen van een warme winterjas zijn er verschillende omstandigheden om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld eens na of je een warme jas zoekt voor tijdens lage of hoge inspanningen? Veel stilstaan en zitten of ben je actief en fiets of wandel je veel? Daarnaast is er ook het verschil of een jas water en/of winddicht is en hoe ademend hij is.

Dames top 5

1. Houdini Fall in Parka

Deze jas heeft een hoge waterdichtheid en is winddicht. De vulling is van Primaloft,  super licht en zorgt voor een hoog isolerende werking en een hoog ademend vermogen. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor lage en middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €779,99.

2. Patagonia Tress 3-in-1 Parka

De naam zegt het al, deze jas kan je op drie verschillende manieren dragen. De jas bestaat uit twee losse lagen. De buiten jas is wind en waterdicht met een goed ademend vermogen. De binnenjas is gevuld met dons met een vulkracht van 700 cuin. Het voordeel van dons is dat het heel licht is, heel goed warmte vast houd en ook goed ademend is. Als je deze donsjas alleen draagt is het niet waterdicht. Kom je toch in een regenbui terecht en wordt het dons nat? Dan verliest het zijn isolerende werking. Rits je beide jassen in elkaar dan heb je een heerlijke warme waterdichte winterjas. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor lage en middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €699,99.

3. Jack Wolfskin Wisper insulated jacket

Deze jas heeft een hoge waterdichtheid en is winddicht met een hoog ademend vermogen. De vulling van Primaloft is super licht met een goed isolerende werking. Door het kortere model is de jas uitermate geschikt om te fietsen en wandelen met een middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €239,99

4. Fjallraven Visby 3-in-1 Jacket

Ook dit is een jas die op drie verschillende manieren te dragen is. De buiten jas is wind en waterdicht. De binnenjas heeft een polyester vulling en is ook los te dragen. Indien je toch in een regenbui terecht komt heeft polyester het voordeel dat de isolerende werking blijft bestaan. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €629,94.

5. Didriksons Erika Parka 

Dit is een wind en waterdichte jas en is ademend. De vulling is van polyester en de bontkraag op de capuchon kan eraf gehaald worden. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor middelmatige en hogere inspanning. De prijs van deze jas is €299,99.

Heren top 5

1. Houdini Fall in Parka

Deze jas heeft een hoge waterdichtheid en is winddicht . De vulling is van Primaloft,  super licht en zorgt voor een hoog isolerende werking en een hoog ademend vermogen. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor lage en middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €779,99.

2. Patagonia Tress 3-in-1 Parka

De naam zegt het al, deze jas kan je op drie verschillende manieren dragen. De jas bestaat uit twee losse lagen. De buiten jas is wind en waterdicht met een goed ademend vermogen. De binnenjas is gevuld met dons met een vulkracht van 700 cuin. Het voordeel van dons is dat het heel licht is, heel goed warmte vast houd en ook goed ademend is. Als je deze donsjas alleen draagt is het niet waterdicht. Kom je toch in een regenbui terecht het wordt het dons nat? Dan verliest het zijn isolerende werking. Rits je beide jassen in elkaar dan heb je een heerlijke warme waterdichte winterjas. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor lage en middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €699,99.

3. Jack Wolfskin Troposhere Insulated Jacket

Deze jas heeft een hoge waterdichtheid en is winddicht met een hoog ademend vermogen. De vulling van Primaloft is super licht met een goed isolerende werking. Door het kortere model uitermate geschikt om te fietsen en wandelen met een middelmatige inspanning. De prijs van deze jas is €259,99.

4. Fjallraven Greenland

Deze jas is wind bestendig en waterafstotend, dat wil zeggen niet volledig waterdicht. Het G-1000 buitenmateriaal is oersterk, ademend en kan behandeld worden met de greenland wax om een extra waterafstotende laag aan te brengen. De jas is gevoerd met een teddy fleece van polyester. De vulling is ook van polyester. De jas is geschikt voor wandelen en fietsen met gemiddelde en hoge inspanning. De prijs van deze jas is €354,99.

5. Didriksons Drew Parka

Dit is een wind en waterdichte jas en is ademend. De vulling is van polyester. Het half lange model geeft ook warmte aan de bovenbenen. Deze jas is geschikt voor middelmatige en hoge inspanning. De prijs van deze jas is €319,99.

Natuurlijk zijn er nog veel meer warme winterjassen te vinden in onze winkels. Al onze outdoor experts kunnen je advies geven bij het vinden van de perfecte jas voor jou! Het heeft natuurlijk ook te maken met hoe snel jij het warm of koud hebt.

Ik hoop je zo wegwijs gemaakt te hebben bij het vinden van de perfecte winterjas.
Hopelijk tot snel in een van onze winkels!

Angela Budding- van Dam, Specialist Outdoor.

Wat vond je van dit artikel?