Wereldbol
  • Inspiratie

Vakantiebeurs: in één dag de wereld rond!

25 november 2022 · Aangepast op 5 januari 2024 · Leestijd 2 min

Tips voor de Vakantiebeurs. In één dag de wereld rond!

Het ene moment loop je over een Turkse bazaar, daarna schuif je aan bij de lange biertafels in een Duitse Bier Stube. Nog even langs het Braziliaanse carnaval, het reuzenrad in en dan het water op in een zeilboot. Onwerkelijk? Nee hoor. Dit is heel normaal op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs vindt plaats in Utrecht in januari. Gaan jullie erheen? We hebben wat tips voor je om jullie bezoek wat avontuurlijker te maken.

Ga van het gebaande pad

Je ziet veel meer als jullie de routes een beetje loslaten. Door routes te volgen die voor jou interessant kunnen zijn sla je soms een andere hal over. Zonde, want ook hier kun je inspiratie uit halen! Bekijk dus vooraf de plattegrond en bedenk wat jullie niet willen missen.

Staar je niet blind op jullie plannen

Gaan jullie al jaren naar Scandinavië met de caravan, of kamperen in Frankrijk? Dan is het natuurlijk heel verleidelijk om even een Zweeds gehaktballetje te gaan halen of een glaasje Merlot te proeven. Eigenlijk zonde. Want wanneer heb je nou de kans om zoveel andere landen en activiteiten te verkennen? Als jullie meestal in Europa blijven, kijk dan eens bij het Aziatische terras – of dit daadwerkelijk een rijstterras is, blijft een verrassing. Of verken in bestemmingen als Jordanië en Kroatië. De Vakantiebeurs is niet alleen nuttig voor jullie volgende vakantiebestemming, dus maak van de gelegenheid gebruik om wat nieuws te ontdekken!

Besloten om een nieuw avontuur aan te gaan? Wij zitten vol goede tips. 

Besloten om een nieuw avontuur aan te gaan? Wij zitten vol goede tips. Welke schoenen jullie het beste aan kunnen doen als jullie door de rijstterrassen gaan wandelen bijvoorbeeld…

Kijk niet alleen naar bestemmingen

Laat ons dat even uitleggen: wat maakt jullie vakantie onvergetelijk? Vaak is het de keer dat jullie besluiten een onverhard weggetje in te rijden of jullie omgeving per kano verkennen en hopeloos verdwalen. Natuurlijk maakt het uit of jullie in de stromende regen op de Loire peddelen of met de auto door de Kalahari woestijn ploeteren, maar het belangrijkste is niet wáár je bent, het gaat erom wat je doet. En met wie. Laten er nou op de Vakantiebeurs enorm veel activiteiten te ontdekken zijn! Hier gaat ons bloed sneller van stromen. Want hier zien we veel van onze producten in actie. En dan zien jullie dus ook meteen waar je aan moet denken als je zo’n activiteit overweegt. Wat tips voor de actievelingen onder ons:

  • Altijd al eens willen bobsleeën? Stap met zijn tweeën in de bobslee (simulator) en zet de snelste tijd van de dag neer! (Gratis in hal 12)
  • Heb jij stalen zenuwen? Ga met een VR bril in een kooi naar een scheepswrak op de bodem van de oceaan.. maar pas op, je bent niet alleen! (Gratis in hal 12)
  • De échte avonturier kan zich uitleven in het mobiele klimbos! Ga 7 meter de hoogte in en ontdek de acht verschillende parcours. (Gratis in hal 9)

Tip: Gaan jullie voor een mountainbike-trip of kano-vakantie in de Baltische staten? Voor deze – en alle andere vakantieplannen – hebben wij een (web)winkel vol handige spullen en collega’s vol tips en adviezen. 

Het enige dat er mist…

Dat is Vrijbuiter. Maar dat betekent niet dat we jullie niet kunnen helpen om een volgend avontuur voor te bereiden. De wereld in één dag rond geweest en weet je nu waar je nog eens heen wilt? Kom langs op ons Vrijbuiter Event en maak je inpaklijst compleet! Zien we je 30 maart in Gouda of op 6 april in Zaandam? Je mag natuurlijk ook twee keer komen 😉

Meer beurs inspiratie op doen? Denk ook eens aan de Kampeer en Caravan-beurs in oktober!

Wat vond je van dit artikel?