Vliegers
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Verveling op het strand? Niet met deze activiteiten!

3 oktober 2022 · Aangepast op 29 februari 2024 · Leestijd 1 min

Verveling op het strand? Niet met deze activiteiten!

Op het strand mag je lekker luieren maar kun jij, net als wij, ook niet goed stil zitten? We zetten allerlei leuke strandactiviteiten voor je op een rij zodat je lekker bezig kunt blijven! Bijkomend voordeel; van activiteiten in de zon wordt je bruiner dan door op je handdoek te liggen! PS. Vergeet je niet in te smeren he ;).

Vliegeren

Ga vliegeren! Het enige dat je nodig hebt is een vlieger en wind. Heeft de rest van de groep geen zin om mee te doen? Geen probleem hoor, je kunt het gewoon in je eentje doen. Heb je meerdere mensen enthousiast kunnen maken? Dan kun je elkaar helpen de vlieger op te laten en misschien wel een wedstrijdje doen, wie laat hem het langste vliegen?

Spelletjes

Spelletjes kun je overal doen en overal mee naartoe nemen. Waaien de kaarten van je handdoek? Er zijn genoeg andere opties! Wat denk je van QwirkleRegenwormen of Clever?

Beachvolleybal

Tijd voor actie, tijd voor een sportief potje beachvolleybal! Daag je vrienden uit óf de strandgangers naast je. Op de meeste stranden hebben ze een veld en een net dat je kunt gebruiken. Is die bezet? Organiseer een mini toernooi! Geen veldje? Overslaan in een kring of in het water is net zo leuk.

Strandjutten

Opzoek naar schatten! Strandjutten is het opzoeken van aangespoelde spullen. Denk aan netten, touw, botjes, haaientanden, plastic of stukjes glas. Laat je helemaal op gaan in wat de zee en het strand achterlaten. De enige regel bij jutten is dat waardevolle vondsten moeten worden afgegeven bij de strandvonder of de politie, zo kan de eigenaar worden opgespoord! Een goed gevoel voor jezelf én het milieu. Wie vindt de beste schat?

Schelpen zoeken

Ongeveer elk strand heeft schelpen. Schelpen zoeken is leuk voor jong en oud. Je komt de meest prachtige dingen tegen! Gebruik ze om doosjes mee te versieren óf om gewoon te bewonderen. Ben je in een ander land? Check even goed of je ze wel mee naar huis mag nemen. Anders zo’n gedoe op de luchthaven ;).

Frisbeeën

Frisbeeën is moeilijker dan je denkt, heb jij de gooi en vang techniek al onder controle? Oefening baart kunst en het strand is hier de ideale plek voor!

Zoek je nog een mooie plek voor al deze activiteiten? Wij zetten de mooiste stranden van Nederland op een rij!

Wat vond je van dit artikel?