• Inspiratie

Vrijbuiter’s Top 5 vakantieboeken

17 juli 2023 · Aangepast op 17 augustus 2023 · Leestijd 1 min

Vrijbuiters Top 5 Vakantieboeken die je meenemen op reis

Ah, vakantietijd! De tijd van zonnige dagen, luie middagen en veel buitenactiviteiten. En wat is er nu beter dan een goed boek om je mee te nemen op een reis vol avontuur? 📚 Wij vroegen een aantal van onze Vrijbuiters naar hun favoriete vakantieboek en kwamen tot dit lijstje. Met deze top 5 vakantieboeken hoef je niet ver te reizen om op avontuur te gaan. ✈️

1. De Acht Bergen – Paolo Cognetti

Prachtig verhaal over het leven in de bergen en een vriendschap tussen twee heel verschillende mensen. Naast het verhaal over de emotionele reis van vriendschap, word je als lezer meegenomen naar adembenemende bergtoppen. Door de beeldende natuurbeschrijvingen word je ondergedompeld in de ruige landschappen. Een aanrader voor bergliefhebbers!

2. The New Outsiders – Gestalten

Wil je even heerlijk wegdromen? Dit boek is een verzameling van prachtige verhalen die gegarandeerd ‘wanderlust’ oproepen! Even geen zin om te lezen? De mooie foto’s alleen al maken dit boek het al waard om eindeloos door te bladeren.

3. Van Het Pad Af – Karin-Marijke Vis & Coen Wubbels

Over alles achterlaten en de wijde wereld in met een verroeste Land Cruiser. In 3,5 jaar 75.000 kilometer naar Zuidoost Azië. Het is zo pakkend geschreven, dat het echt is alsof je achter in de jeep zit en meereist!

4. Duurzaam Reizen – Zoë van Liere

Ga je graag en veel op reis, maar heb je last van vliegschaamte? Dit boek geeft je alle tips om duurzaam en verantwoord op reis te gaan naar de mooiste bestemmingen. Het leidt naar prachtige pareltjes binnen Europa. Vol met praktische tips die groener reizen een stuk gemakkelijker maken.

5. Een tuin vol met vogels – Dan Rouse

Dit kleurrijke, speelse boek staat boordevol prachtige illustraties. Een leerzaam boek, boordevol toegankelijk tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor elke tuinvogel. Suf? Zeker niet! Je leert van alles. Ontdek hoe je een voederplek creëert, welke planten schuilplaatsen bieden en wat de voordelen van een vogelbadje zijn. Zo creëer jij een waar vogelparadijs in je tuin!

Fijne vakantie! ☀️

 

Lees al onze inspiratie blogs!

Wat vond je van dit artikel?