Vrouw op ski's in de sneeuw
  • Activiteiten
  • Inspiratie
  • Merken

Waar voldoet een goede Goggle aan

1 november 2022 · Aangepast op 29 februari 2024 · Leestijd 2 min

Waar voldoet een goede Goggle aan? SINNER neemt ons mee de piste op

Waarom is het zo belangrijk om een goede goggle/skibril te dragen? Nou, bijvoorbeeld voor het beschermen van je ogen, die blootgesteld worden aan superveel ultraviolette straling. Dit komt doordat de witte piste als een spiegel werkt voor het felle zonlicht – ook te zien aan je lekkere bruine kleurtje. Door te veel straling kunnen je ogen geïrriteerd raken en flink pijn gaan doen: sneeuwblindheid noemen we dit verschijnsel ook wel. Dit is slechts één van de ongemakken die je met het dragen van een goede goggle voorkomt. Maar wanneer is een goggle, eigenlijk een ‘goede’ goggle? En welke andere voordelen heeft het dragen van een goggle? Wat is een betere plek om dit uit te leggen dan vanaf de piste. Samen met het Nederlandse merk SINNER – bekend om zijn kwalitatief zeer goede goggles verpakt in strakke designs – beklommen we de piste om jou van uitleg te voorzien. “Ok we tellen tot 3 en dan gaan we! 3, 2, 1 …”

SINNER: As I am

Stop! Niet zo snel… Voordat we de berg afvliegen, vertellen we je graag iets over het bijzondere Nederlandse merk SINNER. Misschien ken je het merk van de leuke zomerse zonnebrillen die ze maken. Of van hun tassen, skihelmen of handschoenen. Het merk dat ooit begon als een bedrijf voor sportzonnebrillen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal lifestyle- en sportmerk. SINNER heeft als slogan: ‘As I am’ (zoals ik ben) en moedigt daarmee mensen aan om hun eigen authentieke persoonlijkheid te koesteren. Het merk uit dit verlangen door producten te ontwerpen – in samenwerking met kunstenaars – die gewaagd zijn en soms net even anders dan je gewend bent. Daardoor past dat ene product van SINNER, precies bij jouw persoonlijkheid. De passie en zorg voor het maken van een bijzonder en origineel product, zie je ook terug in de kwaliteit ervan.

De voordelen van een goede goggle

De hoogste tijd om aan je uit te leggen wat de voordelen zijn van het dragen van een goede goggle. Als bescherming tegen de sterke ultraviolette straling op de piste: kies altijd voor een goggle met 100% UVA/UVB/UVC-bescherming. Ook wens je er een die je goed zicht geeft. Daarvoor zijn 2 zaken van essentieel belang: de goggle mag niet beslaan en de lens moet geschikt zijn voor verschillende weertypes. Het beslaan van de lens voorkom je met e een dubbele lens, anti-condens coating en lensventilatie. De lenzen van de goggle bepalen of deze geschikt is voor elk weertype. Het beste is om er één te kiezen met een verwisselbaar lenssysteem, zodat je de lens aanpast op het weertype. Daarnaast wil je dat hij fijn en comfortabel zit en perfect aansluit op je skihelm.

We zien je op de piste!

Bekijk ook onze handige paklijst voor de wintersport, afvinken maar!

Lees al onze activiteiten blogs!

Wat vond je van dit artikel?