Uitzicht op Cinque Terre
  • Vrijbuiters aan het woord

Wandelen, op pad met Lotte in Italië

16 oktober 2022 · Aangepast op 29 februari 2024 · Leestijd 1 min

Op pad met Lotte in Cinque Terre – Italië

Wandelen door de wijngaarden

Je kent ze misschien wel: de vijf vissersdorpjes die samen Cinque Terre vormen. De dorpen hebben een prachtige ligging aan de noordwestkust van Italië, gelegen tussen de groene bergen en vele olijf- en wijngaarden. De dorpen zijn verbonden door wandelpaden en tijdens het wandelen wordt je omringt door wijngaarden en heb je een prachtig uitzicht. Dat wilden we graag met eigen ogen bekijken!

Nadat we door het schilderachtige dorpje Corniglia zijn gewandeld en nog wat Italiaanse lekkernijen hebben gegeten zijn we op zoek gegaan naar het beginpunt van de 6P trail. Deze trail loopt van Corniglia naar Manarola en gaat eerst steil omhoog. Goede schoenen zijn dus wel belangrijk. Met 30 graden op de thermometer is het flink zweten in het Italiaanse zonnetje, neem daarom genoeg water mee (had iemand dit maar aan ons verteld voordat we begonnen..). We hadden in totaal 1 liter water mee in onze waterfles en daar waren we behoorlijk snel doorheen. Gelukkig kwamen we halverwege een wijnbar midden tussen de wijngaarden tegen, wat een geluk! Na een lekker lokaal wijntje hebben we onze weg weer vervolgd. We kwamen door het kleine dorpje Volastra waar we nog wat water kochten. Na ongeveer 2 uur lopen met 5,5 km en 300 hoogtemeters op ons horloge kwamen we aan in Manarola.

De hele trail hebben we genoten van de mooie uitzichten over de dorpen, de wijngaarden en de mooie kustlijn. Voor als je Cinque Terre eens op een andere manier wil ontdekken is dit echt een aanrader!

Lotte van der Voort van der Kleij, Content Specialist

 

Lees  ook over Angela’s ontdekkingen tijdens haar wandeltocht in IJsland!

Wat vond je van dit artikel?