Kinderen in de boom
  • Activiteiten
  • Inspiratie

Wandelschoenen voor kinderen

17 januari 2023 · Aangepast op 15 december 2023 · Leestijd 2 min

Het belang van goede wandelschoenen voor kinderen

Kindervoeten zijn volop in de groei en hebben de juiste ondersteuning nodig om zich goed te ontwikkelen. Veel kinderen lopen tegenwoordig op sneakers en dat zijn vaak prima schoenen voor dagelijks gebruik, maar minder geschikt om een lang stuk op te wandelen. De meeste sneakers hebben wel een goed voetbed, maar de schacht van een sneaker geeft te weinig steun bij lange wandelingen. Kindervoeten kunnen daardoor verzakken of vergroeien, met als gevolg pijn aan de knieën, in de rug of aan andere gewrichten. Als je kind een lang stuk gaat wandelen, zijn goede wandelschoenen dus de beste keuze. Meer weten? Vraag het gerust aan een van onze Vrijbuiter specialisten.

Het kiezen van de juiste schoen

Hieronder een aantal punten van aandacht, waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste wandelschoenen voor kinderen.

Grip
Kinderen houden van rondrennen en gek doen, daar zijn het kinderen voor. Om onverwachte glijpartijen te voorkomen is het belangrijk dat wandelschoenen voor kinderen een goed antislip profiel hebben voor de juiste grip.

Soepele schoen
Als je vooral door Nederland gaat wandelen met je kinderen kies je bij voorkeur voor een soepele wandelschoen. Wil je de Zwitserse Alpen gaan trosteren met je kinderen, kies dan voor een stevige, minder soepele schoen. Wandelschoenen voor kinderen heb je in lage en hoge modellen. Over het algemeen geldt dat hoge modellen meer steun geven aan de voet en de enkels, maar in vergelijking met lage modellen minder flexibel zijn en stijver aanvoelen. Laat je altijd adviseren voor de beste keuze.

Kies de juiste maat
Hoe kleiner je kind hoe minder speling er voorin de schoen mag zitten. Vanaf een jaar of 8 mag er wel wat meer ruimte in zitten (2 cm). Dat is fijn, want kindervoeten groeien als kool! Laat de voeten altijd opmeten door een professional om de juiste maat te bepalen.

Sokken

We hebben het nu wel de hele tijd over het belang van goede wandelschoenen voor kinderen, maar goede sokken mogen we ook niet vergeten. Sokken bepalen voor een groot deel het comfort dat je ervaart in de schoen en daarnaast verklein je de kans op blaren. Want blaren, daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Maak gebruik van onze professionals

Geen voet is gelijk, dit geldt ook zeker voor de voeten van kinderen. Om de juiste wandelschoen te vinden bij de vorm van de voet is professionele hulp essentieel. Onze specialisten op de wandelschoenenafdeling bij Vrijbuiter helpen je graag! We nemen rustig de tijd om de voeten nauwkeurig op te meten en te kijken naar de motoriek van je kind. Aan de hand daarvan selecteren we een aantal geschikte modellen die we gaan passen. Daarna laten we je kind een rondje rennen, een vreugdesprongetje maken en op één been staan. Zit de schoen in alle omstandigheden lekker en knelt deze nergens, dan kan-ie op de ‘geschikte kandidaten’ stapel.

Wandelschoenen duur?

Als ouder en tevens beheerder van de portemonnee, moeten er keuzes worden gemaakt. Wandelschoenen voor kinderen zijn namelijk heel duur, toch? Nou, dat valt reuze mee hoor: de prijzen voor goede wandelschoenen voor kinderen beginnen al bij €50. Bovendien hebben je kinderen echt wel een tijdje plezier van de schoenen, want een extra paar stevige, goed ondersteunende schoenen op het rek is nooit verkeerd. Onderhoud je de schoenen goed, dan gaan ze zelfs meerdere kinderen mee.

Het aanschaffen van de wandelschoenen is één, maar onderhouden is twee. Lees daarom ook hoe je de wandelschoenen voor kinderen het beste kunt onderhouden!

Wat vond je van dit artikel?